• Hozzávalók:
- 250ml
cukormentes habtejszín
- 1
nagy dobozos tejföl 12% (330g)
-
50g/3púpos ek édesítő: por alapú, én xilitet daráltam le
- 1/2cs
habfixáló
- 100g
cukormentes keksz (háztartási van cukormentesben is)
-
gyümölcsök:
- közepes banán (100g)
- 4-5db közepes eper (100g)
- 1marék szeder (100g)
-
tetejére: gyümölcsök vagy reszelt étcsoki, esetleg mindkettő ;)
• Elkészítés:
1. A
gyümölcsöket megtisztítjuk, felkarikázzuk/kockázzuk, a kekszet pedig apróra
törjük.
2. A
habtejszínt felverjük. Mikor már kezd habbá válni, hozzáadjuk a habfixálót.
3. A
felvert habba belekeverjük a tejfölt és az édesítőt, majd hozzáadjuk a
gyümölcsöket, a kekszet és alaposan összekeverjük.
4. Egy
21-22cm átmérőjű tortaformába beletöltve a gyümölcsös habot szépen
elegyengetjük.
5. 4-5
órán át hűtőben pihentetjük, gyümölccsel, étcsokival díszítjük, majd jóízűen
elfogyasztjuk! ;)
TIPP: nem
feltétlen szükséges tortaformába tölteni, lehet belőle poharas desszert is! ;)
Ha viszont nem 8pohárkába osztod, akkor a tápanyagtartalom osztásánál figyelj oda!
Tápanyagtartalom
(8szelet esetén)
|
|
Szénhidrát
|
15,4g/szelet
|
Fehérje
|
3,8g/szelet
|
TIPP: A
szénhidrát-tartalmat tovább csökkentheted, ha banán helyett más, alacsonyabb
ch-tartalmú, pl. bogyós gyümölcsöt, vagy kivit választasz!
Az
alábbiakban ehhez nyújtok egy kis segítséget:
Tápanyagtartalom
friss és mirelit gyümölcsök 100grammja esetén:
|
||
Gyümölcs neve
|
Szénhidrát
|
Fehérje
|
Banán
|
22,8g
|
1g
|
Gránátalma
|
18,7g
|
1,6g
|
Cseresznye
|
16g
|
1g
|
Fekete ribizli
|
15,3g
|
1,4g
|
Fekete áfonya
|
14,4g
|
0,7g
|
Piros ribizli
|
13,8g
|
1,4g
|
Kivi
|
14,6g
|
1,1g
|
Ananász
|
13,1g
|
0,5g
|
Vörös áfonya
|
12,2g
|
0,3g
|
Meggy
|
12,1g
|
1g
|
Málna
|
11,9g
|
1,2g
|
Sárgabarack
|
11,1g
|
1,4g
|
Őszibarack
|
9,5g
|
0,9g
|
Szeder
|
9,6g
|
0,7g
|
Eper
|
7,6g
|
0,6g
|
A
konzerv gyümölcsöket érdemes kerülni, hiszen azok cukros szirupban úsznak még
inkább megszívva magukat cukorral, tehát növelve ezzel a ch-tartalmat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése