2017. április 22., szombat

Spárgasaláta (zöld spárgából)



 Hozzávalók:
 
- 500g zöldspárga
- 3-5 retek
- 2 újhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 4 főtt tojás
- 2dl natúr joghurt/tejföl
- 1kk só

TIPP:  1-2ek mustárral is meg lehet bolondítani az öntetet.


Elkészítés:

1. A spárgát 1cm-es darabokra felaprítjuk kezdve a hegyénél, ügyelve arra, hogy ha kemény/fás a vége, az ne kerüljön bele, majd sós vízben puhára főzzük.

2. Ezalatt a többi zöldséget és a tojást megtisztítjuk és szintén apró darabokra felkockázzuk.

3. Ha elkészült a spárga, lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a többi zöldséghez és a sóval (mustárral) kikevert joghurttal/tejföllel összedolgozzuk.

TIPP: sajtkedvelők kockázhatnak bele kis sajtot, aki pedig esetleg hiányolja a husit, tehet bele gépsonkát is. 

Köretként vagy akár önmagában is tartalmas finomság lehet! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése