3 féle ízesítéssel készítettem
el:
1. fokhagymás
2. zöldséges
3. paprikás
• Hozzávalók:
1. fokhagymás
|
2. zöldséges
|
3. paprikás
|
- 1db csirkemell (230-250g/db)
|
- 1db csirkemell (230-250g/db)
|
- 1db csirkemell (230-250g/db)
|
- 2ek olívaolaj
|
- 2ek olívaolaj
|
- 2ek olívaolaj
|
-1púpos kiskanál só
|
-1púpos kiskanál só
|
-1púpos kiskanál só
|
- 1-2 gerezd fokhagyma
|
- 1 marék mirelit zöldség (kiolvasztva)
|
kaliforniai/pritaminpaprika (helyette Piros Arany is jó
megoldás: 1ek kell belőle))
|
• Elkészítés:
1. A
csirkemellet felkockázzuk, aprítóba tesszük, megsózzuk, ráöntjük az olívaolajat
(azért kell, hogy ne legyen túl száraz), ízesítjük a tetszőleges hozzávalókkal,
majd felaprítjuk. Érdemes közben megállni és egy kanállal elegyengetni a
csirkemellett, aztán újra bekapcsolni az aprítót, hogy egyenletesen felaprítsa
az egészet.
2. A zöldséges verziónál ajánlott először
a zöldséget felaprítani, majd utána hozzáadni a többi hozzávalót.
3.
Aprítás után egy kanállal alufóliára kirakjuk, kézzel kicsit formázzuk, majd
feltekerjük hosszában is és a két végét is.
4.
Ezután egy tepsiben 180fokon 30percig sütjük.
5.
Mikor elkészült, az alufóliát leszedjük róla, hűlni hagyjuk. Érdemes még
szeletelés előtt hűtőben is kicsit lehűteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése