2017. április 4., kedd

Csirkemell sonka házilag



3 féle ízesítéssel készítettem el:

1. fokhagymás
2. zöldséges
3. paprikás

Hozzávalók:

1. fokhagymás

2. zöldséges
3. paprikás
- 1db csirkemell (230-250g/db)

- 1db csirkemell (230-250g/db)

- 1db csirkemell (230-250g/db)

- 2ek olívaolaj

- 2ek olívaolaj

- 2ek olívaolaj

-1púpos kiskanál 

-1púpos kiskanál 

-1púpos kiskanál 

- 1-2 gerezd fokhagyma



- 1 marék mirelit zöldség (kiolvasztva)


kaliforniai/pritaminpaprika (helyette Piros Arany is jó megoldás: 1ek kell belőle))



Elkészítés:

1. A csirkemellet felkockázzuk, aprítóba tesszük, megsózzuk, ráöntjük az olívaolajat (azért kell, hogy ne legyen túl száraz), ízesítjük a tetszőleges hozzávalókkal, majd felaprítjuk. Érdemes közben megállni és egy kanállal elegyengetni a csirkemellett, aztán újra bekapcsolni az aprítót, hogy egyenletesen felaprítsa az egészet.

2. A zöldséges verziónál ajánlott először a zöldséget felaprítani, majd utána hozzáadni a többi hozzávalót.

3. Aprítás után egy kanállal alufóliára kirakjuk, kézzel kicsit formázzuk, majd feltekerjük hosszában is és a két végét is.



4. Ezután egy tepsiben 180fokon 30percig sütjük.

5. Mikor elkészült, az alufóliát leszedjük róla, hűlni hagyjuk. Érdemes még szeletelés előtt hűtőben is kicsit lehűteni. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése