• Hozzávalók:
- 1 csokor medvehagyma
- 5 tojás
- 5ek apró szemű zabpehely
- 1kk só
- zsiradék a sütéshez
TIPPEK:
› bár
ez egy remek húsmentes recept, mégis ha igényli a család, fel lehet dobni egy
kis apróra vágott (házi) sonkával ;)
› 1-1ek
szezámmaggal vagy lenmaggal is megbolondítható,
› a
sajtkedvelők akár valamilyen kemény sajtot is kockázhatnak bele.
• Elkészítés:
1. A
medvehagymát megmossuk és apróra vágjuk.
2. Egy
tálban összekeverjük a többi hozzávalóval együtt, majd picit állni hagyjuk,
hogy a zab megszívja magát tojással.
3.
Serpenyőben forró zsiradékban evőkanál segítségével kis halmokat rakva mindkét
oldalát kisütjük. Vigyázat, a tojás miatt nagyon gyorsan sül, úgyhogy az elsőt
már kb. fél perc után lehet is megfordítani. Ezt többször megismételhetjük,
amíg szép aranybarna nem lesz.
TIPP: a
forgatáshoz érdemes nagy lapos kiszedő kanalat vagy lapos fakanalat használni,
hogy a laza tojásos állaga miatt ne essen szét!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése