2017. április 18., kedd

Medvehagymás puffancs



Hozzávalók:
 
- 1 csokor medvehagyma
- 5 tojás
- 5ek apró szemű zabpehely
- 1kk só
- zsiradék a sütéshez

TIPPEK:
› bár ez egy remek húsmentes recept, mégis ha igényli a család, fel lehet dobni egy kis apróra vágott (házi) sonkával ;)
› 1-1ek szezámmaggal vagy lenmaggal is megbolondítható,
› a sajtkedvelők akár valamilyen kemény sajtot is kockázhatnak bele.

Elkészítés:

1. A medvehagymát megmossuk és apróra vágjuk.

2. Egy tálban összekeverjük a többi hozzávalóval együtt, majd picit állni hagyjuk, hogy a zab megszívja magát tojással.

3. Serpenyőben forró zsiradékban evőkanál segítségével kis halmokat rakva mindkét oldalát kisütjük. Vigyázat, a tojás miatt nagyon gyorsan sül, úgyhogy az elsőt már kb. fél perc után lehet is megfordítani. Ezt többször megismételhetjük, amíg szép aranybarna nem lesz.

TIPP: a forgatáshoz érdemes nagy lapos kiszedő kanalat vagy lapos fakanalat használni, hogy a laza tojásos állaga miatt ne essen szét! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése