2017. április 8., szombat

Joghurtos céklasaláta



Hozzávalók:

- 3-4 cékla
- 3-4 sárgarépa
- 1 nagy alma
- 1 nagy doboz natúr joghurt (12%-os tejföl is jó)
- 1-2kk só (ízlés szerint)

Elkészítés:

1. A zöldségeket meghámozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk.

2. Aprító géppel felaprítjuk. Ha nincs aprító, akkor nagy lyukú reszelő (almareszelő) is bevethető, bár ez kicsit időigényesebb. Reszelő használatánál nem kell kis darabokra vágni.

3. A joghurtba belekeverjük a sót. Ha tejfölt használunk, érdemes kis vízzel hígítani. Az öntetet a felaprított zöldségekkel együtt egy nagy tálban összedolgozzuk.

TIPP:  ha szereted a savanykás ízt, egy citrom levével, vagy sima citromlével nyakon öntheted a salátádat! ;) 

Ebédhez vagy vacsorához hús mellé köretnek is tökéletesen megfelel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése