2017. április 14., péntek

Epres túrótorta



Hozzávalók

1. Tésztához:

- 200g zabliszt (vagy zabpehely darálva)
- 50g kókuszzsír/vaj felolvasztva
- 40g holland kakaó (kb.4 púpos ek)
- 1 tojás
- 1cs sütőpor
- 1,5dl tej
- 1dl víz
- édesítő ízlés szerint (kb. 2ek)

2. Krémhez:

- 500ml cukormentes habtejszín
- 450g túró
- 1cs habfixáló
- por alapú édesítő ízlés szerint ( én 100g darált xilitet használtam fel)
- 300-500g eper/ 2marék


Elkészítés:

1. Tészta:

A tészta hozzávalóit mind összekeverjük, majd egy 24cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformában (vagy egy közepes tepsiben) 180-200fokon 10percig sütjük. Ha fogpiszkálóval megszúrjuk és még ragad picit a közepe, akkor pár percre visszarakhatjuk sülni.

2. Krém:

A  habtejszínt felverjük, közben hozzá adagolva a habfixálót és az édesítőt.  (ha szeretnél a végén habos díszítést nyomni a tetejére, akkor egy fél bögre habot vegyél ki belőle). A túrót egy villával kicsit széttörjük, majd belekeverjük a felvert habba. 

Ha a tésztánk kihűlt, leszedve róla a sütőpapírt elkezdhetjük megkenni a krémmel. Mikor a krém felét rákentük, a megmosott eperből szeleteket vágunk és ráterítjük, hogy a krém között is legyen gyümölcs. 



Ezután megkenjük a maradék krémmel is, majd pedig tetszés szerint díszítjük a tetejét habbal, eperrel, csokireszelékkel, csorgatott csokival 
stb.



Tápanyagtartalom (12 szelet esetén)
Szénhidrát
15,8-17g/szelet (epermennyiségtől függ)
Fehérje
9,8g/szelet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése