• Hozzávalók
1. Tésztához:
- 200g zabliszt (vagy zabpehely
darálva)
- 50g kókuszzsír/vaj felolvasztva
- 40g holland kakaó (kb.4 púpos
ek)
- 1 tojás
- 1cs sütőpor
- 1,5dl tej
- 1dl víz
- édesítő ízlés szerint (kb. 2ek)
2. Krémhez:
- 500ml cukormentes habtejszín
- 450g túró
- 1cs habfixáló
- por alapú édesítő ízlés szerint
( én 100g darált xilitet használtam fel)
- 300-500g eper/ 2marék
• Elkészítés:
1. Tészta:
A tészta hozzávalóit mind
összekeverjük, majd egy 24cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformában (vagy
egy közepes tepsiben) 180-200fokon 10percig sütjük. Ha fogpiszkálóval
megszúrjuk és még ragad picit a közepe, akkor pár percre visszarakhatjuk sülni.
2. Krém:
A
habtejszínt felverjük, közben hozzá adagolva a habfixálót és az édesítőt.
(ha szeretnél a végén habos díszítést
nyomni a tetejére, akkor egy fél bögre habot vegyél ki belőle). A túrót egy
villával kicsit széttörjük, majd belekeverjük a felvert habba.
Ha a tésztánk kihűlt, leszedve
róla a sütőpapírt elkezdhetjük megkenni a krémmel. Mikor a krém felét rákentük,
a megmosott eperből szeleteket vágunk és ráterítjük, hogy a krém között is
legyen gyümölcs.
Ezután megkenjük a maradék krémmel
is, majd pedig tetszés szerint díszítjük a tetejét habbal, eperrel,
csokireszelékkel, csorgatott csokival
stb.
Tápanyagtartalom (12
szelet esetén)
|
|
Szénhidrát
|
15,8-17g/szelet (epermennyiségtől függ)
|
Fehérje
|
9,8g/szelet
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése