2017. április 8., szombat

Lecsós csirke



Hozzávalók:

- 3db csirkemell (filézett comb is megfelel)
- 3dl lecsó/ 6 púpos ek házi lecsó
- 2-3 paradicsom (elhagyható)
- 1fej vöröshagyma
- 2gerezd fokhagyma
- só, bors, majoranna, bazsalikom
- zsiradék a sütéshez

TIPP: zsiradék lehet pl. olívaolaj, kókuszzsír is, de őszintén szólva én jobban szeretem a házi baromfizsírt vagy a kacsa/libazsírt. Egyrészt tudom miből készült, másrészt biztos nincsenek agyonra feldolgozva. Persze az olívaolaj és a kókuszzsír is százszor jobb a napraforgó olajnál, hiszen sok hasznos esszenciális zsírsavat tartalmaznak!

Elkészítés:

1. A csirkemellet/combot vékony ujjnyi csíkokra vágjuk. A paradicsomot is felszeleteljük. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, majd a csirkemellel együtt a fűszerek és zsiradék hozzáadása mellett elkezdjük sütni. Érdemes wok serpenyőt használni, hogy a szósz biztosan ne szaladjon majd ki belőle.

2. Mikor a csirkemell már kezd megpirulni, hozzáadjuk a lecsót és a szeletelt paradicsomot. kb. 5 percig kevergetés mellett összerottyantjuk és már el is készült a remek kis ebéd! :)

3. Köretként bulgurt, barna rizst, hajdinát ajánlok mellé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése