• Hozzávalók:
- 3db csirkemell (filézett comb
is megfelel)
- 3dl lecsó/ 6 púpos ek házi
lecsó
- 2-3 paradicsom (elhagyható)
- 1fej vöröshagyma
- 2gerezd fokhagyma
- só, bors, majoranna, bazsalikom
- zsiradék a sütéshez
TIPP:
zsiradék lehet pl. olívaolaj, kókuszzsír is, de őszintén szólva én jobban
szeretem a házi baromfizsírt vagy a kacsa/libazsírt. Egyrészt tudom miből
készült, másrészt biztos nincsenek agyonra feldolgozva. Persze az olívaolaj és
a kókuszzsír is százszor jobb a napraforgó olajnál, hiszen sok hasznos
esszenciális zsírsavat tartalmaznak!
• Elkészítés:
1. A
csirkemellet/combot vékony ujjnyi csíkokra vágjuk. A paradicsomot is
felszeleteljük. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, majd a csirkemellel
együtt a fűszerek és zsiradék hozzáadása mellett elkezdjük sütni. Érdemes wok
serpenyőt használni, hogy a szósz biztosan ne szaladjon majd ki belőle.
2.
Mikor a csirkemell már kezd megpirulni, hozzáadjuk a lecsót és a szeletelt
paradicsomot. kb. 5 percig kevergetés mellett összerottyantjuk és már el is
készült a remek kis ebéd! :)
3. Köretként
bulgurt, barna rizst, hajdinát ajánlok mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése