2017. április 20., csütörtök

Csokis édesburgonya süti



/csodálatosan krémes :)/

Hozzávalók:

- 300g édesburgonya (kb.2db tenyérnyi burgonya)
- 100g kókuszliszt/ kókuszreszelék darálva
- 100g darált dió
- 1/2cs sütőpor
- 1csipet só
- 5ek cukrozatlan kakaópor
- 5ek xilit (más por vagy folyékony alapú édesítő is jó)
- 2 tojás
- 250ml kávé (nagyon gyenge/ koffeinmentes is jó)
- 125ml kókuszolaj/ 100g kókuszzsír olvasztva

Tetejére rakható: étcsoki (gőz fölött olvasztani), darált dió, mirelit vagy friss bogyós gyümölcs.

TIPP: én csak a tetejére raktam kis mirelit bogyós gyümit, de akár sütés előtt a tésztába is bele lehet keverni párat (kiengedve, lecsorgatva) Nagyon feldobja! ;) Másik tipp: apróra tört diót is lehet szórni a tetejére még sütés előtt.


Elkészítés:

1. Az édesburgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, puhára főzzük (kb 10perc alatt megfő), lecsorgatjuk. Elkészítjük a kávét.

2. Ezalatt a száraz hozzávalókat kimérjük, összekeverjük.

3. A főtt burgonyát, a tojást, a kókuszolajat és a kávét összeturmixoljuk, majd a száraz és nedves hozzávalókat összekeverjük. 

4. Sütőpapírral bélelt 21-22cm átmérőjű tortaformában, vagy egy kisebb tepsiben 190fokon 45 percig sütjük. (A tű/fogpiszkáló próba itt nem segít, mivel krémes állagú süti, ezért nem fog kiszáradni!)

5. Miután kihűlt, tányér/tálca segítségével fejre állítva leszedjük róla a sütőpapírt, majd díszíthetjük csokimázzal és darált dióval vagy gyümölcsökkel.



Tápanyagtartalom (8szelet esetén, csokimáz és gyümölcs nélkül)

Kókuszreszelékkel
Kókuszliszttel
Szénhidrát
12,2g/szelet
16,6g/szelet
Fehérje
3,35g/szelet
4,7g/szelet


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése