/csodálatosan krémes :)/
• Hozzávalók:
- 100g kókuszliszt/
kókuszreszelék darálva
- 100g darált dió
- 1/2cs sütőpor
- 1csipet só
- 5ek cukrozatlan kakaópor
- 5ek xilit (más por vagy
folyékony alapú édesítő is jó)
- 2 tojás
- 250ml kávé (nagyon gyenge/
koffeinmentes is jó)
- 125ml kókuszolaj/ 100g
kókuszzsír olvasztva
Tetejére rakható: étcsoki (gőz
fölött olvasztani), darált dió, mirelit vagy friss bogyós gyümölcs.
TIPP: én csak a tetejére raktam
kis mirelit bogyós gyümit, de akár sütés előtt a tésztába is bele lehet keverni
párat (kiengedve, lecsorgatva) Nagyon feldobja! ;) Másik tipp: apróra tört diót is lehet szórni a tetejére még sütés
előtt.
• Elkészítés:
1. Az édesburgonyákat meghámozzuk,
felkockázzuk, puhára főzzük (kb 10perc alatt megfő), lecsorgatjuk. Elkészítjük
a kávét.
2. Ezalatt a száraz hozzávalókat
kimérjük, összekeverjük.
3. A főtt burgonyát, a tojást, a
kókuszolajat és a kávét összeturmixoljuk, majd a száraz és nedves hozzávalókat
összekeverjük.
4. Sütőpapírral bélelt 21-22cm
átmérőjű tortaformában, vagy egy kisebb tepsiben 190fokon 45 percig sütjük. (A
tű/fogpiszkáló próba itt nem segít, mivel krémes állagú süti, ezért nem fog
kiszáradni!)
5. Miután kihűlt, tányér/tálca
segítségével fejre állítva leszedjük róla a sütőpapírt, majd díszíthetjük
csokimázzal és darált dióval vagy gyümölcsökkel.
Tápanyagtartalom
(8szelet esetén, csokimáz és gyümölcs nélkül)
|
||
Kókuszreszelékkel
|
Kókuszliszttel
|
|
Szénhidrát
|
12,2g/szelet
|
16,6g/szelet
|
Fehérje
|
3,35g/szelet
|
4,7g/szelet
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése