2017. április 5., szerda

Kakaós csiga



Hozzávalók:

1. tésztához:
- 250g túró
- 0,5dl tej
- 110g zabliszt (zabpehely ledarálva is tökéletes!)
- 1kk sütőpor
- 60g zsiradék felolvasztva (kókuszzsír/ vaj)
- 1ek édesítő (lehet folyékony is)
- 1kk vanília aroma (elhagyható)

2. töltelékhez:
- 50g zsiradék felolvasztva
- 2ek kakaópor (cukrozatlan)
- 2ek édesítő (nem folyékony!)


Elkészítés:

1. A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, a tejet és az olvasztott zsiradékot és jól összegyúrjuk.

2. Ezután gyúródeszkán kb. 1cm/kisujj vastagságúra kinyújtjuk! Mindenképp érdemes  a deszkát zabliszttel jól megszórni nyújtás előtt, mert fantasztikusan képes leragadni a tészta!! :) 

3. A töltelékhez írt zsiradék-mennyiséggel megkenjük a tésztát, a kakaóport az édesítővel összekeverve kanállal rászórjuk a tetejére és feltekerjük.

TIPP: Az alábbi képen láthatod az én bénázásomat, melynek fő oka, hogy túl vékonyra nyújtottam a tésztát, így nem tudtam egybe feltekerni, ezért szétrepedt!  Ha Neked is szétrepedne, ne aggódj, nyomkodd össze és kész! Az ízén nem változtat! ;) De ha elegendő vastagságúra nyújtod, akkor valószínűleg ez nem esik meg!



4. Tekerés után késsel felvágjuk. Elvileg 7-8 db csigusz lenne az ideális mennyiség, ami kijön belőle. (na most, mivel nekem sikerült túl vékonyra nyújtani, így dupla mennyiség lett :D ).



5. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180fokon 12-15perc alatt aranybarnára sütjük.



Tápanyagtartalom: (8db esetén)
Szénhidrát
9g/db
Fehérje
7g/db


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése