• Hozzávalók:
1. tésztához:
- 250g túró
- 0,5dl tej
- 110g zabliszt (zabpehely
ledarálva is tökéletes!)
- 1kk sütőpor
- 60g zsiradék felolvasztva (kókuszzsír/
vaj)
- 1ek édesítő (lehet folyékony
is)
- 1kk vanília aroma (elhagyható)
2. töltelékhez:
- 50g zsiradék felolvasztva
- 2ek kakaópor (cukrozatlan)
- 2ek édesítő (nem folyékony!)
• Elkészítés:
1. A túrót villával összetörjük,
majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, a tejet és az olvasztott zsiradékot és
jól összegyúrjuk.
2. Ezután gyúródeszkán kb.
1cm/kisujj vastagságúra kinyújtjuk! Mindenképp érdemes a deszkát zabliszttel jól megszórni nyújtás
előtt, mert fantasztikusan képes leragadni a tészta!! :)
3. A töltelékhez írt
zsiradék-mennyiséggel megkenjük a tésztát, a kakaóport az édesítővel
összekeverve kanállal rászórjuk a tetejére és feltekerjük.
TIPP: Az alábbi képen láthatod
az én bénázásomat, melynek fő oka, hogy túl vékonyra nyújtottam a tésztát, így
nem tudtam egybe feltekerni, ezért szétrepedt! Ha Neked is szétrepedne, ne aggódj, nyomkodd
össze és kész! Az ízén nem változtat! ;) De ha elegendő vastagságúra nyújtod, akkor
valószínűleg ez nem esik meg!
4. Tekerés után késsel felvágjuk.
Elvileg 7-8 db csigusz lenne az ideális mennyiség, ami kijön belőle. (na most,
mivel nekem sikerült túl vékonyra nyújtani, így dupla mennyiség lett :D ).
5. Sütőpapírral bélelt tepsiben
180fokon 12-15perc alatt aranybarnára sütjük.
Tápanyagtartalom: (8db
esetén)
|
|
Szénhidrát
|
9g/db
|
Fehérje
|
7g/db
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése