• Hozzávalók:
- 0,5kg brokkoli/zöldspárga
- 2 tojás
- 1fej vöröshagyma
- 5-6ek zabpehely (amennyit
felvesz, hogy ne folyjon szét)
- só, bors, fokhagyma, egyéb
fűszer (ízlés szerint)
- zsiradék a sütéshez
(kókuszzsír, baromfi zsír, disznózsír is tökéletesen jó!)
• Elkészítés:
1. A brokkolit apró rózsákra
szedjük és sós vízben puhára főzzük, majd jól lecsorgatjuk. Zöldspárga esetén
kb. 1cm-es darabokra szeljük és ugyanúgy megfőzzük.
2. A vöröshagymát (és fokhagymát,
ha raksz bele) megpucoljuk és apró kockákra vágjuk.
3. A lecsepegtetett brokkolihoz/spárgához
hozzáadjuk a többi hozzávalót, ízesítjük. Picit állni hagyjuk, hogy a zabpehely
beszívja a tojást. Ha véletlen megszaladt a zab mennyisége és száraz lett,
plusz tojás hozzáadásával segíthetünk a
problémán!
4. Egy evőkanállal kiadagolva
forró zsiradékban mindkét oldalát kisütjük. Nagyon gyorsan sül, szóval mire az
utolsó kanállal is kiadagolod a serpenyőbe, az elsőt már fordíthatod is meg! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése