2017. április 3., hétfő

Brokkoli fasírt/ Spárga fasírt



Hozzávalók:

- 0,5kg brokkoli/zöldspárga
- 2 tojás
- 1fej vöröshagyma
- 5-6ek zabpehely (amennyit felvesz, hogy ne folyjon szét)
- só, bors, fokhagyma, egyéb fűszer (ízlés szerint)
- zsiradék a sütéshez (kókuszzsír, baromfi zsír, disznózsír is tökéletesen jó!)


Elkészítés: 

1. A brokkolit apró rózsákra szedjük és sós vízben puhára főzzük, majd jól lecsorgatjuk. Zöldspárga esetén kb. 1cm-es darabokra szeljük és ugyanúgy megfőzzük.

2. A vöröshagymát (és fokhagymát, ha raksz bele) megpucoljuk és apró kockákra vágjuk.

3. A lecsepegtetett brokkolihoz/spárgához hozzáadjuk a többi hozzávalót, ízesítjük. Picit állni hagyjuk, hogy a zabpehely beszívja a tojást. Ha véletlen megszaladt a zab mennyisége és száraz lett, plusz tojás hozzáadásával  segíthetünk a problémán! 

4. Egy evőkanállal kiadagolva forró zsiradékban mindkét oldalát kisütjük. Nagyon gyorsan sül, szóval mire az utolsó kanállal is kiadagolod a serpenyőbe, az elsőt már fordíthatod is meg! ;)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése