2017. május 1., hétfő

Töltött cukkini



Hozzávalók (8db-hoz):
 
- 2 nagy cukkini
- 4-5szem gomba (üveges is megfelel)
- 1nagy/2kisebb paradicsom
- 70-80g sajt
- só

Elkészítés:

1. A cukkiniket megmossuk, végeit levágjuk, majd keresztben és hosszában is félbe vágjuk. A belső magvas részét késsel kivájjuk, belsejét 1-1 csipet sóval megsózzuk.

2. A gombákat is megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük, belerakosgatjuk a cukkinikbe.

3. A paradicsomot szintén feldaraboljuk. Én hosszúkás csíkokra vágtam, hogy jobban beleférjen a cukkini vájatába. 

4. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Még egy kis sóval meg lehet szórni sütés előtt, hiszen a zöldségek ízetlenek lehetnek  enélkül.  Kb.180-200fokon 15percig alufólia alatt puhára pároljuk, majd levesszük az alufóliát, megszórjuk reszelt sajttal és addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul. 

TIPP: megeshet, hogy a cukkini párolás közben levet ereszt. Ezt a sajt rászórása előtt érdemes leönteni róla.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése