• Hozzávalók:
1. tésztához:
- 5 tojás
- 1ek édesítő (én xilitet
daráltam le)
- 3ek natúr kakaópor
2. töltelékhez:
- 500g túró
- 3púpos ek natúr joghurt (100g)
- édesítő ízlés szerint (4ek
darált xilitet használtam)
- 2 marék meggy vagy más bogyós
gyümölcs
• Elkészítés:
1. tészta:
- a tojásokat szétválasztjuk, a
fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját az édesítővel és a kakaóporral habosra
keverjük, majd lassan adagolva hozzákeverjük a fehérje habot.
Sütőpapírral
bélelt nagyobb méretű tepsibe öntjük és elegyengetjük. 10percig 200fokon
megsütjük. Sütést követően megvárjuk míg langyosra hűl.
TIPP: mikor a langyos tésztáról
már lehúzható a sütőpapír, feltekerjük még töltelék nélkül, hogy utána
véletlenül se törjön meg a tésztánk. Én megfordítottam a tésztát, hogy a
szebbik fele (vagyis a teteje) kerüljön kívülre. :)
2. Krém:
- a túrót a natúr joghurttal és
az édesítővel villa segítségével összetörjük.
Ezután a töltelékkel megkenjük a
tésztát, rászórjuk a gyümölcsöt, majd óvatosan feltekerjük. Becsavarjuk
alufóliába és hűtőben dermesztjük 1-2 órát.
Tápanyagtartalom
(14 szelet esetén)
|
|
Szénhidrát
|
2g/szelet
|
Fehérje
|
5,9g/szelet
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése