2017. május 15., hétfő

Brokkolis tokány (bulgurral)



Hozzávalók:
- 500g sertés karaj/tarja/comb
- 250g brokkoli
- 2dl tejföl
- 1fej vöröshagyma
- 2-3gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- zsiradék (kb 2ek)


Elkészítés:

1. A húst ujjnyi csíkokra szeleteljük. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk.

2. Zsiradékon a vöröshagymát megpirítjuk, rátesszük a húst és a fokhagymát, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik, majd annyi vizet öntünk rá, ami ellepi. Sózzuk, borsozzuk és fedővel letakarjuk, közepes lángon főzzük.

3. Amíg a hús puhul, a brokkolit rózsákra szedjük és szintén apró, ujjnyi darabokra vágjuk.

4. Kb.40perc után hozzáadjuk a húshoz a brokkolit és további 15percig fedő alatt főzzük.

5. Végül mehet bele a tejföl, amivel mintegy 5percig összerottyantjuk és kész is!


+ Bulgur elkészítése: 

Nagyon egyszerű vele a dolgunk, ugyanis nem kell főzőcskézni, kevergetni stb! Egy bögre bulgurhoz annyi vizet adunk, amennyi azért jól ellepi. Megszórjuk 1kk sóval, megvárjuk, amíg felforr alatta a víz, majd elzárhatjuk a tűzhelyet, a lábast lefedjük és hagyjuk állni, míg a bulgur megszívja magát és megpuhul. Ezután már csak a fedőn kis rést hagyva leszűrjük róla a vizet és kész! Apróra vágott petrezselyem zöldjével vagy kurkumával megszórva feldobhatjuk az ízét.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése