• Hozzávalók:
- 500g sertés karaj/tarja/comb
- 250g brokkoli
- 2dl tejföl
- 1fej vöröshagyma
- 2-3gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- zsiradék (kb 2ek)
• Elkészítés:
1. A
húst ujjnyi csíkokra szeleteljük. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk.
2.
Zsiradékon a vöröshagymát megpirítjuk, rátesszük a húst és a fokhagymát, amit
addig pirítunk, míg ki nem fehéredik, majd annyi vizet öntünk rá, ami ellepi.
Sózzuk, borsozzuk és fedővel letakarjuk, közepes lángon főzzük.
3. Amíg
a hús puhul, a brokkolit rózsákra szedjük és szintén apró, ujjnyi darabokra
vágjuk.
4.
Kb.40perc után hozzáadjuk a húshoz a brokkolit és további 15percig fedő alatt
főzzük.
5.
Végül mehet bele a tejföl, amivel mintegy 5percig összerottyantjuk és kész is!
+ Bulgur elkészítése:
Nagyon egyszerű vele a dolgunk,
ugyanis nem kell főzőcskézni, kevergetni stb! Egy bögre bulgurhoz annyi vizet
adunk, amennyi azért jól ellepi. Megszórjuk 1kk sóval, megvárjuk, amíg felforr
alatta a víz, majd elzárhatjuk a tűzhelyet, a lábast lefedjük és hagyjuk állni,
míg a bulgur megszívja magát és megpuhul. Ezután már csak a fedőn kis rést
hagyva leszűrjük róla a vizet és kész! Apróra vágott petrezselyem zöldjével
vagy kurkumával megszórva feldobhatjuk az ízét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése