Egy kis „kedvcsináló”
szénhidráttartalom-kimutatás így az elején, amiért igazán érdemes kipróbálni
ezt a remek köretet!
Szénhidráttartalom
100g-ra számítva
|
|
karfiol
|
4,9g
|
rizs
|
28,6g
|
bulgur
|
18,5g
|
A
szénhidráttartalmak összehasonlításával megállapíthatjuk, hogy a karfiolban kb.
ötödannyi ch található, mint a fehér rizsben, vagy negyedannyi, mint a
bulgurban! Ezért aztán mindenképp ajánlom kipróbálni a karfiolrizst, amit akár
önmagában, akár a rizs, bulgur stb. felét "elcsalva" fele-fele
arányban még tovább csökkentheted a ch-tartalmat!
• Hozzávalók:
-
1 nagy fej karfiol
-
3ek zsiradék
- só (kb. 1púpos kiskanál), ízlés szerint mehet bele bors,
fokhagyma, kurkuma, friss zöldségzöldje
• Elkészítés:
A megmosott
karfiolt rózsákra szedjük, majd aprítógépben vagy turmixban rövid ideig
aprítjuk, ügyelve rá, hogy ne váljon levecsessé. Ezután ízlés szerint sóval,
borssal, fokhagymával, kurkumával megszórjuk, majd kis zsiradékon gyakori
kevergetés, forgatás mellett megpirítjuk. (kb.15perc alatt megpirul) A végén
megszórható apróra vágott friss petrezselyem zöldjével is.
TIPP: érdemes wook-serpenyőben pirítani az
egyszerűség kedvéért.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése