2017. május 20., szombat

Karfiolrizs

Egy kis „kedvcsináló” szénhidráttartalom-kimutatás így az elején, amiért igazán érdemes kipróbálni ezt a remek köretet! 

Szénhidráttartalom 100g-ra számítva
karfiol
4,9g
rizs
28,6g
bulgur
18,5g


A szénhidráttartalmak összehasonlításával megállapíthatjuk, hogy a karfiolban kb. ötödannyi ch található, mint a fehér rizsben, vagy negyedannyi, mint a bulgurban! Ezért aztán mindenképp ajánlom kipróbálni a karfiolrizst, amit akár önmagában, akár a rizs, bulgur stb. felét "elcsalva" fele-fele arányban még tovább csökkentheted a ch-tartalmat!


Hozzávalók:
-         1 nagy fej karfiol
-         3ek zsiradék
-     só (kb. 1púpos kiskanál), ízlés szerint mehet bele bors, fokhagyma, kurkuma, friss zöldségzöldje

Elkészítés:
A megmosott karfiolt rózsákra szedjük, majd aprítógépben vagy turmixban rövid ideig aprítjuk, ügyelve rá, hogy ne váljon levecsessé. Ezután ízlés szerint sóval, borssal, fokhagymával, kurkumával megszórjuk, majd kis zsiradékon gyakori kevergetés, forgatás mellett megpirítjuk. (kb.15perc alatt megpirul) A végén megszórható apróra vágott friss petrezselyem zöldjével is.


TIPP: érdemes wook-serpenyőben pirítani az egyszerűség kedvéért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése