• Hozzávalók (6db-hoz):
- 50g zabpehely
- 50g kókuszreszelék
- 50g lenmag
- 50g szezámmag
- 20g/2 ek chiamag vagy útifű
maghéj
- 1dl víz
- 4db tojás
- 1 kávéskanál só
- 1kávéskanál szódabikarbóna
- Tetejére: napraforgómag,
lenmag, szezámmag, tökmag
• Elkészítés:
1. A
chiamagot/ útifű maghéjat 1dl vízbe beáztatjuk.
2.
Ezalatt a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a lenmagot és a szezámmagot kimérjük
és ledaráljuk, majd hozzáadjuk a sót, a szódabikarbónát és a tojásokat.
3. Végül
a már zselés állagú chiamagot/ útifű maghéjat is belekeverjük.
4. A
sütőt előmelegítjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe egy kisebb merőkanál
segítségével 6 kis bucit formázunk. Tetejüket a tetszőlegesen választott
magvakkal megszórjuk.
5.
200fokon 20percig aranybarnára sütjük.
Tápanyagtartalom (6db
esetén):
|
|
Szénhidrát
|
5,8g/db
|
Fehérje
|
6g/db
|
TIPP: miután
a bucik teljesen kihűltek, érdemes zacskóba vagy dobozba csomagolni, hogy
lehetőleg ne száradjanak ki.
Végül
egy kis összehasonlítás a mi zsemlénk és a bolti zsemlék tápanyagtartalma között:
Zsemle fajtája
|
Szénhidrát
|
Fehérje
|
Vizes zsemle
|
20g/db
|
4g/db
|
Teljes kiőrlésű zsemle
|
25g/db
|
5g/db
|
Sokmagvas zsemle
|
26g/db
|
5g/db
|
Császár zsemle
|
26g/db
|
4g/db
|
A
MI ZSEMLÉNK ;)
|
5,8g/db
|
6g/db
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése