2017. május 5., péntek

Magvas buci



Hozzávalók (6db-hoz):
 
- 50g zabpehely
- 50g kókuszreszelék
- 50g lenmag
- 50g szezámmag
- 20g/2 ek chiamag vagy útifű maghéj
- 1dl víz
- 4db tojás
- 1 kávéskanál só
- 1kávéskanál szódabikarbóna
- Tetejére: napraforgómag, lenmag, szezámmag, tökmag


Elkészítés:

1. A chiamagot/ útifű maghéjat 1dl vízbe beáztatjuk.

2. Ezalatt a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a lenmagot és a szezámmagot kimérjük és ledaráljuk, majd hozzáadjuk a sót, a szódabikarbónát és a tojásokat.

3. Végül a már zselés állagú chiamagot/ útifű maghéjat is belekeverjük.

4. A sütőt előmelegítjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe egy kisebb merőkanál segítségével 6 kis bucit formázunk. Tetejüket a tetszőlegesen választott magvakkal megszórjuk.

5. 200fokon 20percig aranybarnára sütjük.

Tápanyagtartalom (6db esetén):
Szénhidrát
5,8g/db
Fehérje
6g/db



TIPP: miután a bucik teljesen kihűltek, érdemes zacskóba vagy dobozba csomagolni, hogy lehetőleg ne száradjanak ki. 


Végül egy kis összehasonlítás a mi zsemlénk és a bolti zsemlék tápanyagtartalma között:

Zsemle fajtája
Szénhidrát
Fehérje
Vizes zsemle
20g/db
4g/db
Teljes kiőrlésű zsemle
25g/db
5g/db

Sokmagvas zsemle
26g/db
5g/db
Császár zsemle
26g/db
4g/db
A MI ZSEMLÉNK ;)
5,8g/db
6g/db
                       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése