• Hozzávalók:
-
4tojás
-
1ek zabliszt/darált
zabpehely
-
1dl tej
-
1 csipet só
-
150-200g sonka (ízlés
szerint)
-
sajt ízlés szerint
-
zsiradék a sütéshez
• Elkészítés:
1. A tojásokat a zabliszttel,
tejjel és sóval kézi habverővel habosra keverjük. Ha házi sonkával készítjük,
nem árt figyelni a só mennyiségére, nehogy túlzottan sós legyen! ;)
2.
A sajtot lereszeljük, a
sonkát csíkokra vagy apró kockákra vágjuk.
3.
Pici zsiradékon
palacsintasütőben 1-1 merőkanál tojást adagolva kisütjük. Elég gyorsan sül,
hamar elkészül.
TIPP: annak érdekében, hogy a sajt jól megolvadjon, érdemes minden
kisütött palacsintát azonnal betölteni, addig pedig félre tenni a serpenyőt,
nehogy a következő odaégjen a töltögetés alatt! ;) Természetesen ha akad
segítség, akkor ezt könnyebb megoldani!
Ebből az adagból nekem 5db palacsinta jött ki, de ha
ügyesebben osztom, akkor akár 6db is lehetett volna.
Friss zöldségekkel tálalva csodás reggeli vagy vacsora lehet!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése