• Hozzávalók:
- 250g túró
- 2 közepes alma
- 200g apró szemű zabpehely
- 3 tojás
- édesítő ízlés szerint
TIPP: vanília aromával
(kb.10-15ml) vagy 1marék mazsolával felturbózhatjuk.
• Elkészítés:
1. A
túrót villával összetörjük. Az almákat meghámozzuk, magtalanítjuk és nagy lyukú
reszelővel a túróra reszeljük. Hozzáadjuk a zabot és az édesítőt (esetleg
mazsolát, vanília aromát) is, majd jól összekeverjük.
2. A
tojásokat szétválasztjuk, a sárgája mehet a túróhoz, a fehérjét pedig kemény
habbá vejük, majd szintén belekeverjük az almás túróba.
3.
Sütőpapírral bélelt nagyobb méretű tepsiben 30percig sütjük. Bár a teteje kissé
megbarnul, nem kell megijedni tőle. A süti egyáltalán nem lesz száraz, mivel az
alma krémes állagot ad neki! :)
TIPP1: a süti
igazán kellemes ízét akkor érezhetjük, ha kihűlte után még hűtőben is hűtjük
kicsit!
TIPP2: tovább
fokozhatjuk az íz kavalkádot egy kis magas kakaótartalmú csokimáz készítésével!
+ Házi
csokimáz elkészítése:
50g
kókuszzsírt kis lábasban alacsony fokozaton felolvasztunk, hozzáadunk 50g
xilitet, majd ha felolvadt a xilit levesszük a tűzről, belekeverünk 30g cukrozatlan kakaóport és
pár másodperc alatt kész is. Mindezt amúgy bögrében mikróban is meg lehet oldani! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése