2017. május 12., péntek

Túrós-almás felfújt



Hozzávalók:
 
- 250g túró
- 2 közepes alma
- 200g apró szemű zabpehely
- 3 tojás
- édesítő ízlés szerint

TIPP: vanília aromával (kb.10-15ml) vagy 1marék mazsolával felturbózhatjuk.


Elkészítés:

1. A túrót villával összetörjük. Az almákat meghámozzuk, magtalanítjuk és nagy lyukú reszelővel a túróra reszeljük. Hozzáadjuk a zabot és az édesítőt (esetleg mazsolát, vanília aromát) is, majd jól összekeverjük.

2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgája mehet a túróhoz, a fehérjét pedig kemény habbá vejük, majd szintén belekeverjük az almás túróba.

3. Sütőpapírral bélelt nagyobb méretű tepsiben 30percig sütjük. Bár a teteje kissé megbarnul, nem kell megijedni tőle. A süti egyáltalán nem lesz száraz, mivel az alma krémes állagot ad neki! :)

TIPP1: a süti igazán kellemes ízét akkor érezhetjük, ha kihűlte után még hűtőben is hűtjük kicsit!

TIPP2: tovább fokozhatjuk az íz kavalkádot egy kis magas kakaótartalmú csokimáz készítésével!

+ Házi csokimáz elkészítése:
50g kókuszzsírt kis lábasban alacsony fokozaton felolvasztunk, hozzáadunk 50g xilitet, majd ha felolvadt a xilit levesszük a tűzről, belekeverünk 30g cukrozatlan kakaóport és pár másodperc alatt kész is. Mindezt amúgy bögrében mikróban is meg lehet oldani! ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése