2017. május 16., kedd

Cukkini tócsni



Hozzávalók:
 
- 2 cukkini
- 3 tojás
- 6 púpos ek zabpehely
- 100g kemény sajt
- 2-3gerezd fokhagyma
- só, bors, egyéb fűszer ízlés szerint
- zsiradék a sütéshez


Elkészítés:

1. A cukkinit lereszeljük és 1 púpos kiskanál sóval megszórjuk, majd állni hagyjuk kb 10percig, hogy levet eresszen, ezután jó alaposan kinyomkodjuk.

2. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojásokat, fokhagymát, fűszereket (nekem kellett még bele egy csapott kiskanál só), majd a sajtot is belereszeljük.

3. Serpenyőbe kevés zsiradékba evőkanál segítségével kis halmokat rakunk, amiket kb. fél centisre szétlapítunk.  Mindkét oldalát kisütjük.

TIPP: nem érdemes túl nagy tócsnikat gyártani, mert nehézkes lesz a megfordítás. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése