• Hozzávalók:
- - 200g darált dió
- - 150g zabliszt/darált zabpehely
- - 3 alma
- - 3 tojás
- - 100g olvasztott
kókuszzsír/vaj
- - 1 kiskanál szódabikarbóna/
fél cs.sütőpor
- - édesítő: én 4púpos ek
darált xilitet használltam (nem lett túl édes) de természetesen növelhető a
mennyiség ;)
- - ízlés szerint ízesíthető
még natúr kakaóporral, fahéjjal, mazsolával, rum/vanília aromával.
• Elkészítés:
1.
A diót és a zabpelyhet
ledaráljuk, az almákat meghámozzuk, magtalanítjuk. Két lehetőség is akad: vagy
nagy lyukú reszelőn lereszeljük az almákat, vagy késsel kb. ujjpercnyi
darabokra aprítjuk.
2.
Minden hozzávalót
összekeverünk, tetszés szerint ízesítjük, majd sütőpapírral bélelt kisebb vagy
közepes méretű tepsiben 180 fokon 15-20percig sütjük. A teteje szépen
megbarnul.
Érdemes
várni a szeleteléssel, míg teljesen kihűl. Egy kis darált xilittel/por alapú
édesítővel is megszórható a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése