2017. május 23., kedd

Diós-almás süti

Hozzávalók:

-         - 200g darált dió
-         - 150g zabliszt/darált zabpehely
-         - 3 alma
-         - 3 tojás
-         - 100g olvasztott kókuszzsír/vaj
-         - 1 kiskanál szódabikarbóna/ fél cs.sütőpor
-         - édesítő: én 4púpos ek darált xilitet használltam (nem lett túl édes) de természetesen növelhető a mennyiség ;)
-         - ízlés szerint ízesíthető még natúr kakaóporral, fahéjjal, mazsolával, rum/vanília aromával.


Elkészítés:

  1.    A diót és a zabpelyhet ledaráljuk, az almákat meghámozzuk, magtalanítjuk. Két lehetőség is akad: vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük az almákat, vagy késsel kb. ujjpercnyi darabokra aprítjuk.

  2.   Minden hozzávalót összekeverünk, tetszés szerint ízesítjük, majd sütőpapírral bélelt kisebb vagy közepes méretű tepsiben 180 fokon 15-20percig sütjük. A teteje szépen megbarnul.

Érdemes várni a szeleteléssel, míg teljesen kihűl. Egy kis darált xilittel/por alapú édesítővel is megszórható a teteje.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése