2017. május 11., csütörtök

Spenótos-sonkás tészta



Hozzávalók:
 
- 450g mirelit spenót
- 250g ch-csökkentett tészta
- sonka ízlés szerint
- 1kis fej vöröshagyma (elhagyható)
- 4db tojás (elhagyható)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1-2ek zsiradék
- sajt a tetejére



Elkészítés:

1. A spenótot feltesszük főni 1 kiskanál sóval meghintve (víz nem szükséges hozzá, hacsak nem friss spenótot használunk, mert túl levecses lesz), a tésztát szintén sós vízben megfőzzük (és alaposan lecsepegtetjük).

2. Ezalatt a sonkát és a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, zsiradékon megpirítjuk.

3. Mikor a spenót felolvadt belepaszírozzuk a fokhagymát. Ha teljesen megfőtt, hozzáadjuk a tojásokat, addig kevergetjük, míg a tojás meg nem fő benne (kifehéredik).

4. Végül a tésztát, a spenótot és a sonkát összekeverjük.
Össze is lehet sütni tepsiben az egészet, de nem szükséges.

TIPP1: ha krémesebbre szeretnéd a fogás állagát, akkor 4-5 kanál natúr joghurtot/tejfölt keverhetsz a megfőtt spenót mellé.
TIPP2: koktélparadicsommal vagy sima paradicsommal tálalva fenséges íze van! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése