- 450g mirelit spenót
- 250g ch-csökkentett tészta
- sonka ízlés szerint
- 1kis fej vöröshagyma (elhagyható)
- 4db tojás (elhagyható)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1-2ek zsiradék
- sajt a tetejére
• Elkészítés:
1. A spenótot
feltesszük főni 1 kiskanál sóval meghintve (víz nem szükséges hozzá, hacsak nem friss spenótot használunk, mert túl levecses lesz), a tésztát szintén sós vízben megfőzzük (és alaposan
lecsepegtetjük).
2. Ezalatt a sonkát és a
vöröshagymát apró kockákra vágjuk, zsiradékon megpirítjuk.
3. Mikor a spenót felolvadt belepaszírozzuk
a fokhagymát. Ha teljesen megfőtt, hozzáadjuk a tojásokat, addig kevergetjük, míg a tojás meg nem fő benne (kifehéredik).
4. Végül a tésztát, a spenótot és
a sonkát összekeverjük.
Össze is lehet sütni tepsiben az egészet, de nem szükséges.
Össze is lehet sütni tepsiben az egészet, de nem szükséges.
TIPP1: ha krémesebbre szeretnéd a fogás állagát, akkor 4-5 kanál natúr joghurtot/tejfölt keverhetsz a megfőtt spenót mellé.
TIPP2: koktélparadicsommal vagy
sima paradicsommal tálalva fenséges íze van! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése