I.
Fehércsokis-áfonyás
gesztenyegolyó
● Hozzávalók:
- 250g
gesztenyemassza (cukrozatlan)
- 50g
vörösáfonya (lehet több) + tetejére pár szem
- 3-5ek
porított xilit/eritrit (ízlés szerint lehet több)
- 50g
fehércsoki
● Elkészítés:
1. A gesztenyemasszát villával összetörjük, az édesítőt
belekeverjük.
2. A vörösáfonyát is hozzáadjuk, figyelve rá, hogy az
összeragadt szemeket szétszedjük.
3. Diónyi golyókat formálva egy alufóliára helyezzük őket,
hogy a rácsorgatott csoki ne a tálaló tányérra folyjon.
4. A fehércsokit kockákra törjük és egy porcelán
csészében/kávés bögrében gőz fölött felolvasztjuk, majd a golyókra csorgatjuk.
Egy-egy áfonyaszemet teszünk a tetejére.
II.
Narancsos-csokis
gesztenyegolyó
● Hozzávalók:
- 250g
gesztenyemassza (cukrozatlan)
- 1
közepes narancs leve és héja
- 5ek
cukrozatlan keksz darálva (pl.háztartási)
- 3-5ek
xilit/eritrit
- 1ek
natúr kakaópor (elhagyható)
- 1-2 csík
étcsoki
● Elkészítés:
1. A gesztenyemasszát
villával összetörjük, az édesítőt, a darált kekszet és a kakaópor belekeverjük.
2. A narancs héját belereszeljük, levét belefacsarjuk, jól
összekeverjük, majd diónyi golyókat formázunk belőle.
3. Az étcsokit lereszeljük és a golyókat meghempergetjük benne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése