2017. december 29., péntek

Gesztenyegolyó



I.           Fehércsokis-áfonyás gesztenyegolyó

Hozzávalók:

- 250g gesztenyemassza (cukrozatlan)
- 50g vörösáfonya (lehet több) + tetejére pár szem
- 3-5ek porított xilit/eritrit (ízlés szerint lehet több)
- 50g fehércsoki   


Elkészítés:

1. A gesztenyemasszát villával összetörjük, az édesítőt belekeverjük. 

2. A vörösáfonyát is hozzáadjuk, figyelve rá, hogy az összeragadt szemeket szétszedjük.

3. Diónyi golyókat formálva egy alufóliára helyezzük őket, hogy a rácsorgatott csoki ne a tálaló tányérra folyjon.

4. A fehércsokit kockákra törjük és egy porcelán csészében/kávés bögrében gőz fölött felolvasztjuk, majd a golyókra csorgatjuk. Egy-egy áfonyaszemet teszünk a tetejére.



II.        Narancsos-csokis gesztenyegolyó

Hozzávalók:

- 250g gesztenyemassza (cukrozatlan)
- 1 közepes narancs leve és héja
- 5ek cukrozatlan keksz darálva (pl.háztartási)
- 3-5ek xilit/eritrit
- 1ek natúr kakaópor (elhagyható)
- 1-2 csík étcsoki 


Elkészítés:

1.  A gesztenyemasszát villával összetörjük, az édesítőt, a darált kekszet és a kakaópor belekeverjük.

2. A narancs héját belereszeljük, levét belefacsarjuk, jól összekeverjük, majd diónyi golyókat formázunk belőle.

3. Az étcsokit lereszeljük és a golyókat meghempergetjük benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése