2017. december 15., péntek

Karácsonyi keksz



Hozzávalók:
 
- 100g zabliszt
- 100g rozsliszt
- 50g útifűmaghéj
- 100g xilit/eritrit
- 1 tojás
- 125g kókuszzsír/vaj (szobahőmérsékletű)
1tk fahéj és/vagy mézeskalácsfűszer


Elkészítés:

1. A kókuszzsírt/vajat a lisztekkel és az útifűmaghéjjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is és homogén állagúra gyúrjuk.

2. Zab/rozsliszttel meghintett gyúródeszkán kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk.

TIPP: sütinyomó hiányában bármilyen evőeszközzel és egy kis fantáziával mintát rajzolhatunk a kiszaggatott formákba. Nálam a fogpiszkáló és a habnyomó vége esett kézre.

4. A szaggatásból megmaradt széleket újra gyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Ezt ismételjük, míg a tészta el nem fogy.

3. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180fokon 10-15 percig sütjük. (míg barnulni nem kezd a széle).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése