●
Hozzávalók:
- 100g zabliszt
- 100g rozsliszt
- 50g útifűmaghéj
- 100g xilit/eritrit
- 1 tojás
- 125g kókuszzsír/vaj
(szobahőmérsékletű)
1tk fahéj és/vagy
mézeskalácsfűszer
●
Elkészítés:
1. A kókuszzsírt/vajat a
lisztekkel és az útifűmaghéjjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi
hozzávalót is és homogén állagúra gyúrjuk.
2. Zab/rozsliszttel meghintett
gyúródeszkán kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges formákkal
kiszaggatjuk.
TIPP: sütinyomó hiányában
bármilyen evőeszközzel és egy kis fantáziával mintát rajzolhatunk a
kiszaggatott formákba. Nálam a fogpiszkáló és a habnyomó vége esett kézre.
4. A szaggatásból megmaradt
széleket újra gyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Ezt ismételjük, míg a tészta
el nem fogy.
3. Sütőpapírral bélelt tepsiben,
előmelegített sütőben 180fokon 10-15 percig sütjük. (míg barnulni nem kezd a
széle).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése