●
Hozzávalók:
(1db 44cm-es rúdhoz, 24 szelethez)
(1db 44cm-es rúdhoz, 24 szelethez)
- 120g zabpehely
- 2ek útifűmaghéj
- 3 tojás
- 80g xilit/eritrit
- 1ek kókuszzsír/vaj
- 100g dió/mák
- 1 citrom leve és húsa
- 3ek kókusztej/ zsírszegény tej
● Elkészítés:
1.
Előkészítés: a zabpelyhet, a xilitet és a diót/mákot ledaráljuk (a diót
aprítógépben vagy egy zacskóba téve klopfolóval), a kókuszzsírt felolvasztjuk.
2. A darált
zabpelyhet, az útifűmaghéjat, a kókuszzsírt, a kókusztejet, 3 tojásfehérjét, 2
tojássárgáját (1 majd a kenéshez kell) és a xilit felét összegyúrjuk, majd
1órára a hűtőbe tesszük pihentetni.
3. Ez
idő alatt elkészítjük a tölteléket: a diót/mákot összekeverjük a xilit másik
felével és a citrom kifacsart levével, húsával. Ízlés szerint adhatunk hozzá
mazsolát is.
4. Ha
letelt az 1 óra, a tésztát zabliszttel meghintett nyújtódeszkán kinyújtjuk
(darált zabpehely is megfelel!). Megtöltjük a diós/mákos töltelékkel, óvatosan
felcsavarjuk. (Nekem ketté kellett vágni, hogy beleférjen a tepsibe.)
5.
Megkenjük a megmaradt 1 tojássárgájával és előmelegített sütőben 180fokon 20-25
percig aranybarnára sütjük. (régi sütőben takarékon)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése