2017. december 12., kedd

Fit Bejgli



Hozzávalók:
(1db 44cm-es rúdhoz, 24 szelethez)
 
- 120g zabpehely
- 2ek útifűmaghéj
- 3 tojás
- 80g xilit/eritrit
- 1ek kókuszzsír/vaj
- 100g dió/mák
- 1 citrom leve és húsa
- 3ek kókusztej/ zsírszegény tej



Elkészítés:

1. Előkészítés: a zabpelyhet, a xilitet és a diót/mákot ledaráljuk (a diót aprítógépben vagy egy zacskóba téve klopfolóval), a kókuszzsírt felolvasztjuk.

2. A darált zabpelyhet, az útifűmaghéjat, a kókuszzsírt, a kókusztejet, 3 tojásfehérjét, 2 tojássárgáját (1 majd a kenéshez kell) és a xilit felét összegyúrjuk, majd 1órára a hűtőbe tesszük pihentetni.

3. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket: a diót/mákot összekeverjük a xilit másik felével és a citrom kifacsart levével, húsával. Ízlés szerint adhatunk hozzá mazsolát is.

4. Ha letelt az 1 óra, a tésztát zabliszttel meghintett nyújtódeszkán kinyújtjuk (darált zabpehely is megfelel!). Megtöltjük a diós/mákos töltelékkel, óvatosan felcsavarjuk. (Nekem ketté kellett vágni, hogy beleférjen a tepsibe.) 



5. Megkenjük a megmaradt 1 tojássárgájával és előmelegített sütőben 180fokon 20-25 percig aranybarnára sütjük. (régi sütőben takarékon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése