●
Hozzávalók:
- kb. 1kg csirkemell
- 2cs. császárszalonna (400g)
- 8 tojás
- 1cs. vörösáfonya (100g)
- 1 csokor újhagyma (lilahagyma
is lehet)
- kemény sajt reszelve (ízlés
szerint) kb. 300g
- fűszerek: só, bors, fokhagyma, majoranna,
bazsalikom (ízlés szerint egyéb)
- kis vaj/kókuszzsír a kenéshez
TIPP: a vörösáfonya nagyon jól
illik a csirkéhez, akár 2 csomaggal is elbír! Ha nem rajongsz az áfonyáért,
apróra vágott aszalt szilvával is elkészíthető.
●
Elkészítés:
1. Egy kerek jénai tál alját és
oldalát vajjal/ kókuszzsírral vékonyan kikenünk, majd a császárszalonnát a
közepétől indítva belefektetjük, hogy az kilógjon a tál szélén. Így körberakjuk
az egész tálat.
2. A csirkemellett kisujjnyi
vékony szeletekre vágjuk, ízlés szerint fűszerezzük.
3. A sajtot lereszeljük, a
hagymát apró karikákra vágjuk. Egy tálba beletörjük a tojásokat, hozzáadjuk a
hagymát, a vörösáfonyát és a sajt ¾-ét. 1 kiskanál sóval ízesítjük.
4. Következik a rétegezés: a
császárszalonnára rakunk 1 sor csirkemellet, majd szósz. Ezt összesen 3-szor
megismételjük. Az utolsó szószos rétegre a császárszalonna kilógó részeit
felhajtogatjuk szépen körbe és a maradék sajttal megszórjuk a tetejét.
Ráhelyezzük a jénai tál tetejét vagy alufóliával letakarjuk.
5. 200fokon 1óra hosszáig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése