2017. december 13., szerda

Áfonyás csirkemelltorta



Hozzávalók:
 
- kb. 1kg csirkemell

- 2cs. császárszalonna (400g)
- 8 tojás
- 1cs. vörösáfonya (100g)
- 1 csokor újhagyma (lilahagyma is lehet)
- kemény sajt reszelve (ízlés szerint) kb. 300g
- fűszerek: só, bors, fokhagyma, majoranna, bazsalikom (ízlés szerint egyéb)
- kis vaj/kókuszzsír a kenéshez

TIPP: a vörösáfonya nagyon jól illik a csirkéhez, akár 2 csomaggal is elbír! Ha nem rajongsz az áfonyáért, apróra vágott aszalt szilvával is elkészíthető.


Elkészítés:

1. Egy kerek jénai tál alját és oldalát vajjal/ kókuszzsírral vékonyan kikenünk, majd a császárszalonnát a közepétől indítva belefektetjük, hogy az kilógjon a tál szélén. Így körberakjuk az egész tálat.

2. A csirkemellett kisujjnyi vékony szeletekre vágjuk, ízlés szerint fűszerezzük.




3. A sajtot lereszeljük, a hagymát apró karikákra vágjuk. Egy tálba beletörjük a tojásokat, hozzáadjuk a hagymát, a vörösáfonyát és a sajt ¾-ét. 1 kiskanál sóval ízesítjük.

4. Következik a rétegezés: a császárszalonnára rakunk 1 sor csirkemellet, majd szósz. Ezt összesen 3-szor megismételjük. Az utolsó szószos rétegre a császárszalonna kilógó részeit felhajtogatjuk szépen körbe és a maradék sajttal megszórjuk a tetejét. Ráhelyezzük a jénai tál tetejét vagy alufóliával letakarjuk.

5. 200fokon 1óra hosszáig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése