2017. december 4., hétfő

Csokis muffin citromhabbal



  Hozzávalók:
 
- 3 db alma

- 200g zabpehely (aprószemű)
- 4 tojás
- 50g kókuszzsír/vaj (olvasztva)
- ½ cs. sütőpor/szódabikarbóna
- 4 ek holland kakaó (más féle cukrozatlan is jó)
- 50g étcsoki (min.70% kakaótartalommal)
- 500-600ml habtejszín (cukrozatlan)
- 1 citrom húsa és leve
- 1/2 cs. habfixáló
- édesítő a muffinhoz és a habhoz ízlés szerint

TIPP: 3-4 marék aprított dióval könnyedebbé válik a muffin tészta és még finomabb ízkavalkádot kapunk! Feldobható még kis őrölt fahéjjal, mazsolával, esetleg rumaromával.


Elkészítés:

1. Az almákat meghámozzuk, magtalanítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

2. A reszelt almához hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojásokat, a kakaót, az apróra darabolt étcsokit, édesítőt, sütőport és az olvasztott kókuszzsírt. (ha dióval és egyebekkel szeretnénk még ízesíteni, akkor azokat is belekeverjük). 

3. A masszát egy evőkanál segítségével szilikonos vagy fém (kivajazott) muffin formákba töltjük, de csak kb. ¾-ig, hiszen még jön rá a hab! (ebből az adagból nekem 19 muffin jött ki, persze nem baj ha pár darabbal több vagy kevesebb lesz ;) ). 180-200fokos sütőben 20 percig sütjük.

4. A habtejszínt egy nagyobb tálba öntve botmixerrel felverjük. Belefacsarjuk a citrom levét, tetszőleges mennyiségű édesítőt és a habfixet is hozzáadjuk, majd még 1-2percig mixerrel keverjük.

5. Miután a muffinok megsültek és kihűltek, a habot habnyomózsák segítségével körkörösen rányokkodjuk.

TIPP: ha nincs habnyomónk, egy erősebb zacskó is megteszi, amelynek kicsit kivágjuk a sarkát, de csak annyira, hogy ne jöjjön belőle egyszerre túl sok hab.

6. Végül reszelt étcsokival megszórhatjuk, vagy akár bogyós gyümölccsel is díszíthetjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése