●
Hozzávalók:
- 3 db alma
- 200g zabpehely (aprószemű)
- 4 tojás
- 50g kókuszzsír/vaj (olvasztva)
- ½ cs. sütőpor/szódabikarbóna
- 4 ek holland kakaó (más féle cukrozatlan is jó)
- 50g étcsoki (min.70% kakaótartalommal)
- 500-600ml habtejszín (cukrozatlan)
- 1 citrom húsa és leve
- 1/2 cs. habfixáló
- édesítő a muffinhoz és a habhoz ízlés szerint
TIPP: 3-4 marék aprított dióval könnyedebbé
válik a muffin tészta és még finomabb ízkavalkádot kapunk! Feldobható még kis
őrölt fahéjjal, mazsolával, esetleg rumaromával.
● Elkészítés:
1. Az almákat meghámozzuk,
magtalanítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
2. A reszelt almához hozzáadjuk a
zabpelyhet, a tojásokat, a kakaót, az apróra darabolt étcsokit, édesítőt, sütőport és az
olvasztott kókuszzsírt. (ha dióval és egyebekkel szeretnénk még ízesíteni,
akkor azokat is belekeverjük).
3. A masszát egy evőkanál
segítségével szilikonos vagy fém (kivajazott) muffin formákba töltjük, de csak
kb. ¾-ig, hiszen még jön rá a hab! (ebből az adagból nekem 19 muffin jött ki,
persze nem baj ha pár darabbal több vagy kevesebb lesz ;) ). 180-200fokos
sütőben 20 percig sütjük.
4. A habtejszínt egy nagyobb
tálba öntve botmixerrel felverjük. Belefacsarjuk a citrom levét, tetszőleges mennyiségű
édesítőt és a habfixet is hozzáadjuk, majd még 1-2percig mixerrel keverjük.
5. Miután a muffinok megsültek és
kihűltek, a habot habnyomózsák segítségével körkörösen rányokkodjuk.
TIPP: ha nincs habnyomónk, egy
erősebb zacskó is megteszi, amelynek kicsit kivágjuk a sarkát, de csak annyira,
hogy ne jöjjön belőle egyszerre túl sok hab.
6. Végül reszelt étcsokival
megszórhatjuk, vagy akár bogyós gyümölccsel is díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése