2017. november 28., kedd

Almás morzsasüti



Hozzávalók:
 
- 4 nagy maroknyi alma
- 300g zabpehely (aprószemű)
- 100g vaj (szobahőmérsékletű)
- édesítő ízlés szerint
- 1 marék mazsola
- 2kk fahéj

TIPP: aprított dióval mennyei tud lenni, mikor belesül! ;)


Elkészítés:

1. Az almákat meghámozzuk, magtalanítjuk, majd ujjpercnyi kockákra vágjuk.

2. Miután a zabpelyhet az édesítővel összekeverjük, a vajat kézzel belegyúrjuk.

3. Egy átlagos méretű tepsibe az almát beleszórjuk, meghintjük fahéjjal, mazsolával, dióval.

4. Végül a zabpelyhes masszát rámorzsoljuk az almára.

5. 180-200 fokon 20-25 percig sütjük. (míg a zabpehely picit megbarnul)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése