2017. november 23., csütörtök

Banánhajó



Hozzávalók (4darabhoz):
 
- 4db banán
- 200g túró
- 3ek natúr joghurt/tejföl
- édesítő ízlés szerint
- 1 csík étcsoki
- 1kk vaj/kókuszzsír
- 3-4 szem dió 

TIPP: étcsokin és dión kívül vagy helyett használhatsz ízesítésként akár mandulát, kókuszt, citromot.


Elkészítés:

1. A banánok belsejét késsel kivájjuk. Annak érdekében, hogy ne boruljanak fel a kis csónakok az aljáról vágjunk le egy csíkot a banánból, hogy egyenes legyen. Valahogy így:


2. A túrót, a joghurtot, a banánok kikapart belsejét és ízlés szerinti édesítőt villával összetörünk. 

3. Ha kókusszal vagy citrommal szeretnénk ízesíteni, akkor azokat is belekeverjük.

4. A túrókrémet beleadagoljuk a banáncsónakokba.

5. Az étcsokit 1 kk vajjal/kókuszzsírral gőz fölött megolvasztjuk, rácsepegtetjük a banánokra, végül megszórjuk dióval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése