2017. november 7., kedd

Túrófelfújt/ túrós szuflé



Hozzávalók (4db-hoz):

- 250g tehéntúró
- 100g xilit/eritrit
- 3db tojás
-2ek zabliszt (darált zabpehely)
- kis vaj/kókuszzsír a kenéshez
- ízlés szerint gyümölcs vagy lekvár


Elkészítés:

1. A túrót villával egy tálban összetörjük. A xilitet ledaráljuk.

2. A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a xilittel összekeverjük.

3. Az édesített sárgáját a zabliszttel együtt jól összedolgozzuk a túróval.

4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzá keverjük a túróhoz.

5. A szuflé formákat zsiradékkal kikenjük, kis zablisztet szórunk bele, majd beletöltjük a túrókrémet.

TIPP: szuflé forma híján cappuccino csészékbe adagoltam ki, de mehet bármilyen hőálló bögrébe is, vagy kis méretű jénai tálba.

6. 180 fokon 20 percig sütjük, míg meg nem barnul a teteje. Fogpiszkálós tűzpróbával ellenőrizhetjük, hogy ragad-e még a szuflénk.

7. Gyümölcsökkel megszórva vagy lekvárral megkenve hűlés után fogyasztható.


TIPP: én kiborítottam a szuflékat a csészékből, ami nem szükséges, de ha valaki mégis hasonlóra vetemedik, akkor előtte érdemes késsel körbe lazítani a csésze szélén azt, ami esetleg odaragadt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése