● Hozzávalók (4db-hoz):
- 100g
xilit/eritrit
- 3db
tojás
-2ek
zabliszt (darált zabpehely)
- kis
vaj/kókuszzsír a kenéshez
- ízlés
szerint gyümölcs vagy lekvár
● Elkészítés:
1. A
túrót villával egy tálban összetörjük. A xilitet ledaráljuk.
2. A
tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a xilittel összekeverjük.
3. Az
édesített sárgáját a zabliszttel együtt jól összedolgozzuk a túróval.
4. A
tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzá keverjük a túróhoz.
5. A
szuflé formákat zsiradékkal kikenjük, kis zablisztet szórunk bele, majd beletöltjük a túrókrémet.
TIPP:
szuflé forma híján cappuccino csészékbe adagoltam ki, de mehet bármilyen hőálló
bögrébe is, vagy kis méretű jénai tálba.
6. 180
fokon 20 percig sütjük, míg meg nem barnul a teteje. Fogpiszkálós tűzpróbával
ellenőrizhetjük, hogy ragad-e még a szuflénk.
7. Gyümölcsökkel
megszórva vagy lekvárral megkenve hűlés után fogyasztható.
TIPP:
én kiborítottam a szuflékat a csészékből, ami nem szükséges, de ha valaki mégis
hasonlóra vetemedik, akkor előtte érdemes késsel körbe lazítani a csésze szélén
azt, ami esetleg odaragadt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése