2017. november 3., péntek

Padlizsános sonkás tészta



Hozzávalók:

- 1 fej vöröshagyma

- 1db padlizsán
- 3db paradicsom
- sonka ízlés szerinti mennyiségben
- 1,5dl víz
- 1kk só
-1ek zsiradék
- fűszerek ízlés szerint (bors, fokhagyma, majoranna, bazsalikom, oregánó)
- 1cs tészta (lehetőleg szénhidrát csökkentett)

TIPP: nagy ritkán, ha tésztát eszünk, akkor zöld szójabab vagy fekete bab tésztát választok, mert csökkentett ch-tartalma mellett magas fehérje tartalommal rendelkezik! Szintén jó alternatíva lehet még a rizstészta.


Elkészítés:

1. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A padlizsánt, a paradicsomot és a sonkát felkockázzuk.

2. A hagymát a sonkával 1ek zsiradékon elkezdjük pirítani, majd mikor már kezd barnulni, hozzáadjuk a padlizsánt és megszórjuk 1kk sóval és a többi fűszerrel. (Ha házi sonkával készítjük, ennél több sóval nem érdemes dolgozni!) . Miután a padlizsán is kicsit megpirult, ráöntjük a vizet és puhára pároljuk. (kb.10perc)

3. Utoljára belekeverjük a paradicsomot is. Én csak kb. 2-3 percig rotyogtatom össze, mert jobban szeretjük, ha a paradicsom nem fő szét annyira, de ízlés szerint tovább is süthető.

4. A tésztát sós vízben forrástól számított 3-5 perc alatt kifőzzük, majd tányérra szedve a padlizsános sonkás masszával megrakjuk. Tetejére akár sajtot is reszelhetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése