●
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1db padlizsán
- 3db paradicsom
- sonka ízlés szerinti mennyiségben
- 1,5dl víz
- 1kk só
-1ek zsiradék
- fűszerek ízlés szerint (bors, fokhagyma, majoranna,
bazsalikom, oregánó)
- 1cs tészta (lehetőleg szénhidrát csökkentett)
TIPP: nagy ritkán, ha tésztát eszünk, akkor zöld szójabab vagy
fekete bab tésztát választok, mert csökkentett ch-tartalma mellett magas
fehérje tartalommal rendelkezik! Szintén jó alternatíva lehet még a rizstészta.
●
Elkészítés:
2. A hagymát a sonkával 1ek zsiradékon elkezdjük pirítani,
majd mikor már kezd barnulni, hozzáadjuk a padlizsánt és megszórjuk 1kk sóval és a többi fűszerrel. (Ha házi sonkával készítjük, ennél több sóval nem érdemes dolgozni!) . Miután a padlizsán is
kicsit megpirult, ráöntjük a vizet és puhára pároljuk. (kb.10perc)
3. Utoljára belekeverjük a paradicsomot is. Én csak kb. 2-3
percig rotyogtatom össze, mert jobban szeretjük, ha a paradicsom nem fő szét
annyira, de ízlés szerint tovább is süthető.
4. A tésztát sós vízben forrástól számított 3-5 perc alatt
kifőzzük, majd tányérra szedve a padlizsános sonkás masszával megrakjuk.
Tetejére akár sajtot is reszelhetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése