2017. október 24., kedd

Túróval töltött cukkinihajó



Hozzávalók:

- 3db közepes cukkini
- 250g tehéntúró
- 3ek natúr joghurt
- 1kk só
- néhány szál friss petrezselyem zöldje
- szalonna vagy sonka ízlés szerinti mennyiségben (elhagyható)
- reszelt sajt
- paradicsom


Elkészítés:

1. A cukkinikat megmossuk, végeiket levágjuk. A félbe vágott cukkinik belsejét kivájjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük őket.


2. A túrót a natúr joghurttal és a sóval összekeverjük. 

3. A szalonnát/sonkát kis kockákra vágva serpenyőben megpirítjuk. Hozzá keverjük a túróhoz.

TIPP: a szalonna/sonka hozzáadása elhagyható, de helyette akár tehetünk egy kis reszelt sajtot a túrókrémbe. 

4. A kész masszát egy evőkanál segítségével beletöltjük a cukkinihajókba, megszórjuk friss petrezselyemzölddel.

5. 180fokon 35-40 percig sütjük. A sütés vége előtt 10 perccel rápakoljuk a túró tetejére a paradicsom szeleteket és megszórhatjuk reszelt sajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése