● Hozzávalók a túrókrémhez:
- 500g
tehéntúró
- 2
tojás
- 120g
xilit (ízlés szerint lehet több)
- 1 ek
kukoricakeményítő
A sütőtök krémhez:
-
500g főtt sütőtök
pürésítve
-
2 tojás
-
70g xilit (lehet több)
-
1 tk reszelt citromhéj
-
1 ek kukoricakeményítő
→ Kis vaj és zabliszt (darált zabpehely) a forma kikenéséhez.
Elkészítés:
1.
A sütőtököt megpucoljuk,
kimagozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, majd puhára főzzük. A főtt sütőtökről
leöntjük a vizet, botmixerrel/robotgéppel pépesítjük. Hűlni hagyjuk.
TIPP: ha nem akarunk szenvedni a
pucolással, elég, ha magozás után 3-4 nagyobb szeletre vágjuk, majd ha megfőtt,
kanállal kikaparjuk a belsejét!
2.
A túrót egy tálba tesszük,
villával jól összetörjük, majd a túrókrém többi hozzávalójával összedolgozzuk.
3.
Miután a sütőtök langyosra
hűlt a tojásokat, a keményítőt, az édesítőt és a citromhéjat
hozzákeverjük.
4.
A sütőtökös és a túrós
krémet összekeverjük.
5.
Egy 22 cm átmérőjű
tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk zabliszttel, majd a kész masszát
beleöntjük. 170 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
TIPP: natúr joghurtból+édesítőből
(ha kell kis vizes hígítással) kellemes kis öntetet készíthetünk hozzá, amivel
tálaláskor meglocsolhatjuk.
Díszíthetjük olvasztott
étcsokival, dióval, mandulával, mentalevéllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése