2017. október 21., szombat

Sütőtökös túrótorta (tészta nélkül)



Hozzávalók a túrókrémhez:


- 500g tehéntúró
- 2 tojás
- 120g xilit (ízlés szerint lehet több)
- 1 ek kukoricakeményítő

A sütőtök krémhez:

-      500g főtt sütőtök pürésítve
-      2 tojás
-      70g xilit (lehet több)
-      1 tk reszelt citromhéj
-      1 ek kukoricakeményítő
Kis vaj és zabliszt (darált zabpehely) a forma kikenéséhez.

Elkészítés:

   1.    A sütőtököt megpucoljuk, kimagozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, majd puhára főzzük. A főtt sütőtökről leöntjük a vizet, botmixerrel/robotgéppel pépesítjük. Hűlni hagyjuk.

TIPP: ha nem akarunk szenvedni a pucolással, elég, ha magozás után 3-4 nagyobb szeletre vágjuk, majd ha megfőtt, kanállal kikaparjuk a belsejét!

   2.   A túrót egy tálba tesszük, villával jól összetörjük, majd a túrókrém többi hozzávalójával összedolgozzuk.

   3.   Miután a sütőtök langyosra hűlt a tojásokat, a keményítőt, az édesítőt és a citromhéjat hozzákeverjük. 

   4.   A sütőtökös és a túrós krémet összekeverjük.

   5.   Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk zabliszttel, majd a kész masszát beleöntjük. 170 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.

TIPP: natúr joghurtból+édesítőből (ha kell kis vizes hígítással) kellemes kis öntetet készíthetünk hozzá, amivel tálaláskor meglocsolhatjuk.
Díszíthetjük olvasztott étcsokival, dióval, mandulával, mentalevéllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése