2017. október 20., péntek

Sütőtökkrémleves



Hozzávalók:

- 1,5kg sütőtök
- 100g sajt (lehet kemény sajt vagy krémsajt, kockasajt: 4db)
- 4kk só (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
- 2 marék tökmag
-tökmag pirításához: 1ek vaj/kókuszzsír, 2 csipet
- tökmagolaj (elhagyható)


Elkészítés:

1. A sütőtököt megpucoljuk, nagyobb kockákra vágjuk, majd feltesszük főni annyi vízbe, ami éppen ellepi. Hozzá adjuk a sót.

2. Mikor a sütőtök megfőtt (kb. 35-40perc) belerakjuk a sajtot és botmixerrel összeturmixoljuk.

3. Tökmag pirítása: egy serpenyőbe az 1ek vajhoz/kókuszzsírhoz 2 marék tökmagot adunk és kis lángon folyamatos kevergetés mellett kb. 10 percig pirítjuk. Miután elkészült, egy kis tálba szalvétát rakunk, beleöntjük a tökmagot, majd többször megrázva megszabadulunk a felesleges zsiradéktól.

4. Tálaláskor reszelhetünk bele kis kemény sajtot, csepegtethetünk rá pár csepp tökmagolajat és/vagy megszórhatjuk pirított tökmaggal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése