● Hozzávalók:
- 100g
sajt (lehet kemény sajt vagy krémsajt, kockasajt: 4db)
- 4kk
só (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
- 2
marék tökmag
-tökmag pirításához: 1ek vaj/kókuszzsír, 2 csipet
- tökmagolaj
(elhagyható)
● Elkészítés:
1. A
sütőtököt megpucoljuk, nagyobb kockákra vágjuk, majd feltesszük főni annyi
vízbe, ami éppen ellepi. Hozzá adjuk a sót.
2.
Mikor a sütőtök megfőtt (kb. 35-40perc) belerakjuk a sajtot és botmixerrel
összeturmixoljuk.
3.
Tökmag pirítása: egy serpenyőbe az 1ek vajhoz/kókuszzsírhoz 2 marék tökmagot
adunk és kis lángon folyamatos kevergetés mellett kb. 10 percig pirítjuk.
Miután elkészült, egy kis tálba szalvétát rakunk, beleöntjük a tökmagot, majd
többször megrázva megszabadulunk a felesleges zsiradéktól.
4. Tálaláskor
reszelhetünk bele kis kemény sajtot, csepegtethetünk rá pár csepp tökmagolajat
és/vagy megszórhatjuk pirított tökmaggal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése