●
Hozzávalók:
-
0,5l cukrozatlan habtejszín (lehet 1l is, ha vastagabb habot szeretnénk→ több édesítő kell bele!)
-
1citrom héja és leve
-
7-8 nagy alma
-
3cs vanília puding
- 1kk fahéj
- 3ek xilit a habhoz (ledarálva)
- 100g xilit az almakrémhez (ízlés szerint lehet több is,
nekem nem lett túl édes).
●
Elkészítés:
1.Egy nagyobb, magas falú tepsibe
szépen sorban lerakjuk a kekszeket, ez lesz a „tészta”.
2. Az almákat meghámozzuk,
magtalanítjuk, majd ujjpercnyi kockákra vágjuk és egy fazékban feltesszük főni
annyi vízzel, ami épp ellepi. Hozzáadjuk a 100g édesítőt és a fahéjat.
3. 2dl vízben a 3cs pudingport
csomómentesen kikeverjük.
4. Mikor felforrt a víz az alma
alatt, onnantól számítva kb. még 10 percig főzzük, majd hozzákeverjük a
pudingot és további 5 percig kevergetés mellett sűrűsödésig összefőzzük.
5. A krémet merőkanállal óvatosan
a kekszalapra adagoljuk, elegyengetjük, majd félre tesszük hűlni.
6. A habtejszínt habverővel
felverjük, a művelet vége felé hozzáadjuk a porított édesítőt, belereszeljük a
citrom héját, majd belecsorgatjuk a levét is és összekavarjuk. A tejszínt
csakis a teljesen kihűlt krémre szabad ráönteni! A habot elegyengetjük,
tetejére is lehet reszelni citromhéjat és esetleg egy villa segítségével „S”-betűket
rajzolva szolid kis díszítést adhatunk neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése