2017. október 13., péntek

Habos-almás süti



Hozzávalók:

- 160g cukormentes háztartási keksz (1 kis csomag)
- 0,5l cukrozatlan habtejszín (lehet 1l is, ha vastagabb habot szeretnénk több édesítő kell bele!)
- 1citrom héja és leve
- 7-8 nagy alma
- 3cs vanília puding
- 1kk fahéj
- 3ek xilit a habhoz (ledarálva)
- 100g xilit az almakrémhez (ízlés szerint lehet több is, nekem nem lett túl édes).


Elkészítés:

1.Egy nagyobb, magas falú tepsibe szépen sorban lerakjuk a kekszeket, ez lesz a „tészta”.

2. Az almákat meghámozzuk, magtalanítjuk, majd ujjpercnyi kockákra vágjuk és egy fazékban feltesszük főni annyi vízzel, ami épp ellepi. Hozzáadjuk a 100g édesítőt és a fahéjat.

3. 2dl vízben a 3cs pudingport csomómentesen kikeverjük.

4. Mikor felforrt a víz az alma alatt, onnantól számítva kb. még 10 percig főzzük, majd hozzákeverjük a pudingot és további 5 percig kevergetés mellett sűrűsödésig összefőzzük.

5. A krémet merőkanállal óvatosan a kekszalapra adagoljuk, elegyengetjük, majd félre tesszük hűlni.

6. A habtejszínt habverővel felverjük, a művelet vége felé hozzáadjuk a porított édesítőt, belereszeljük a citrom héját, majd belecsorgatjuk a levét is és összekavarjuk. A tejszínt csakis a teljesen kihűlt krémre szabad ráönteni! A habot elegyengetjük, tetejére is lehet reszelni citromhéjat és esetleg egy villa segítségével „S”-betűket rajzolva szolid kis díszítést adhatunk neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése