2018. február 3., szombat

Magvas zabtallér (sós)



Hozzávalók:

- 200g zabpehely (aprószemű)

- 2 tojás
- 6ek natúr joghurt/tejföl
- 2tk só (ízlés szerint lehet több)
- 100g szezámmag
- 100 g lenmag 

TIPP: az össz. 200g mag mennyisége elosztható több féle mag felhasználásával. Én pl. lenmagból csak 50g-t használtam és adtam hozzá még 50g natúr napraforgómagot, de a tökmag is nagyon finom benne.


Elkészítés:

Az összes hozzávalót elkeverjük egy tálban, kb. fél cm vastagságú tallérokat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15 percig aranybarnára sütjük. 

Nekem összesen 23db tallér jött ki ebből a mennyiségből, így 1db tallérban 6g ch van (100g szezámmagot, 50g lenmagot és 50g napraforgómagot használva).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése