● Hozzávalók:
- 250g
túró
- 150g
kemény sajt
- 6ek
rizsliszt (gluténmentes)/ zabliszt (nem gluténmentes)
- 1kk
só (ízlés szerint lehet több)
-
2tojás
● Elkészítés:
1. A
túrót villával kissé összetörjük, a sajtot lereszeljük.
2. Az
összes hozzávalót egy tálban jó alaposan összedolgozzuk.
3. Egy
kicsit sem nyújtható vagy gyúrható tésztát kapunk, amit kézzel tudunk pogácsa
formájúra alakítani. Egy-egy golyót formázva, kicsit meglapítva tetszőleges
pogácsa méreteket készítsünk.
4.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180-200fokon 15-18percig
aranybarnára sütjük!
TIPP: a
pogácsák tetejére is szórhatunk reszelt sajtot vagy akár magvakat is ill. a
tésztájába is lehet magvakat keverni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése