2018. február 20., kedd

Túrós pogácsa



Hozzávalók:
 
- 250g túró
- 150g kemény sajt
- 6ek rizsliszt (gluténmentes)/ zabliszt (nem gluténmentes)
- 1kk só (ízlés szerint lehet több)
- 2tojás


Elkészítés:

1. A túrót villával kissé összetörjük, a sajtot lereszeljük.

2. Az összes hozzávalót egy tálban jó alaposan összedolgozzuk.

3. Egy kicsit sem nyújtható vagy gyúrható tésztát kapunk, amit kézzel tudunk pogácsa formájúra alakítani. Egy-egy golyót formázva, kicsit meglapítva tetszőleges pogácsa méreteket készítsünk.

4. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180-200fokon 15-18percig aranybarnára sütjük!

TIPP: a pogácsák tetejére is szórhatunk reszelt sajtot vagy akár magvakat is ill. a tésztájába is lehet magvakat keverni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése