2018. február 4., vasárnap

Alufóliában sült csirke zöldségekkel



Hozzávalók:
 
- csirkemell (tetszőleges mennyiség)

- fűszerek: só, bors, majoranna, oregánó, bazsalikom
- 7-8 gerezd fokhagyma
- zöldségek tetszőlegesen: 4-5 sárgarépa, padlizsán, cukkini, brokkoli, zöldbab, paprika, paradicsom, de mirelit zöldség is lehet kiolvasztva, lecsorgatva!)
- olívaolaj a pácoláshoz
- kis zsiradék a sütéshez
- víz


Elkészítés:

1. A csirkemelleket vízszintesen félbe vágjuk, majd olívaolajjal meglocsoljuk és befűszerezzük.
 
2. Alufóliából 4-6 egyforma méretű darabot szakítunk, a matt felét megkenjük kis zsiradékkal és egyenlő mennyiségben elosztva a csirkemellett, belepakoljuk. 

3. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd szintén kis fűszeres olajjal meglocsoljuk. Ezután egyenlő részben a csirkemellekre szétosztjuk.

4. Mindegyik halomra öntünk kb. 0,5-1dl vizet, majd becsomagoljuk.

5. 1 óra hosszán át 180 fokon sütjük. Ha szeretnénk, a végén az alufóliát kinyitva még kb.10 percig megpiríthatjuk a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése