● Hozzávalók:
-
csirkemell (tetszőleges mennyiség)
-
fűszerek: só, bors, majoranna, oregánó, bazsalikom
- 7-8
gerezd fokhagyma
-
zöldségek tetszőlegesen: 4-5 sárgarépa, padlizsán, cukkini, brokkoli, zöldbab, paprika, paradicsom,
de mirelit zöldség is lehet kiolvasztva, lecsorgatva!)
-
olívaolaj a pácoláshoz
- kis
zsiradék a sütéshez
- víz
● Elkészítés:
1. A
csirkemelleket vízszintesen félbe vágjuk, majd olívaolajjal meglocsoljuk és
befűszerezzük.
2.
Alufóliából 4-6 egyforma méretű darabot szakítunk, a matt felét megkenjük kis
zsiradékkal és egyenlő mennyiségben elosztva a csirkemellett, belepakoljuk.
3. A
zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd szintén kis fűszeres olajjal
meglocsoljuk. Ezután egyenlő részben a csirkemellekre szétosztjuk.
4.
Mindegyik halomra öntünk kb. 0,5-1dl vizet, majd becsomagoljuk.
5. 1
óra hosszán át 180 fokon sütjük. Ha szeretnénk, a végén az alufóliát kinyitva
még kb.10 percig megpiríthatjuk a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése