2018. január 17., szerda

Rakott csirke



Hozzávalók:
 
- kb. 1kg csirkemell (lehet kevesebb is)

- 1 közepes fej karfiol
- 1 fej vörös/lilahagyma
- 3-5 gerezd fokhagyma
- 3dl/6ek natúr joghurt
- 4 tojás
- 150g kemény sajt reszelve (ízlés szerint több v kevesebb)
- fűszerek: só, bors, majoranna, bazsalikom, oregánó
- kis zsiradék

- köret: bulgur vagy rizs


Elkészítés:

1. A karfiolt rózsáira szedem és sós vízben puhára főzöm és lecsorgatom.

2. A csirkemellett apró kockákra vágom, ízlés szerint fűszerezem, a vörös/lilahagymát megpucolom, felkockázom és a csirkével együtt kis zsiradékon kisütöm. 

3. Öntet: 6ek natúr joghurtot, 4 tojást, 150g reszelt sajtot, 1 kk sót és 3-5 gerezd fokhagymát paszírozva összekeverem.



4. A karfiolt villával széttöröm, majd egy nagyobb tepsibe öntöm, mehet rá a csirkemell, elegyengetem, végül leöntöm az öntettel. Kb. 200fokon 20 percig sütöm.

TIPP: brokkolival is ugyanígy elkészíthető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése