● Hozzávalók:
- kb.
1kg csirkemell (lehet kevesebb is)
- 1
közepes fej karfiol
- 1 fej
vörös/lilahagyma
- 3-5
gerezd fokhagyma
-
3dl/6ek natúr joghurt
- 4
tojás
- 150g
kemény sajt reszelve (ízlés szerint több v kevesebb)
-
fűszerek: só, bors, majoranna, bazsalikom, oregánó
- kis
zsiradék
- köret:
bulgur vagy rizs
● Elkészítés:
1. A karfiolt
rózsáira szedem és sós vízben puhára főzöm és lecsorgatom.
2. A
csirkemellett apró kockákra vágom, ízlés szerint fűszerezem, a vörös/lilahagymát
megpucolom, felkockázom és a csirkével együtt kis zsiradékon kisütöm.
3. Öntet: 6ek
natúr joghurtot, 4 tojást, 150g reszelt sajtot, 1 kk sót és 3-5 gerezd
fokhagymát paszírozva összekeverem.
4. A karfiolt
villával széttöröm, majd egy nagyobb tepsibe öntöm, mehet rá a csirkemell,
elegyengetem, végül leöntöm az öntettel. Kb. 200fokon 20 percig sütöm.
TIPP: brokkolival
is ugyanígy elkészíthető!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése