●
Hozzávalók:
- 100g zabliszt (darált zabpehely)
- 3 tojás
- 3ek natúr kakaó
- 4ek xilit/eritrit porítva v más édesítő (lehet több)
- csipet só
- 120g/3marék aprított dió
- 30g kókuszzsír olvasztva
- 50g étcsoki darabolva
- 0,5 dl víz/tej
- 1csipet sütőpor
●
Elkészítés:
1. Előkészítjük a hozzávalókat: Zabpelyhet és
xilitet/eritritet ledaráljuk, diót és étcsokit felaprítjuk, kókuszzsírt
felolvasztjuk.
2. Az összes hozzávalót egy tálban jó alaposan összekeverjük.
3. Szilikonos őzgerinc formában (24x14cm) vagy sütőpapírral
bélelt őzgerinc formában, esetleg a legkisebb tepsiben (kb. 3cm magas legyen a
tészta) 160fokon 15-20percig kisütjük.
TIPP: sütés előtt akár egy kis aprított diót még szórhatunk a tetejére.
4. A brownie-t vanília fagyival szokták tálalni, viszont
szénhidrátcsökkentés szempontjából jobb, ha valamilyen cukormentes lekvárt vagy
leturmixolt gyümölcsöt választunk.
Én magozott mirelit meggyet turmixoltam le öntetnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése