2018. január 24., szerda

Brownie



Hozzávalók:
 
- 100g zabliszt (darált zabpehely)
- 3 tojás
- 3ek natúr kakaó
- 4ek xilit/eritrit porítva v más édesítő (lehet több)
- csipet só
- 120g/3marék aprított dió
- 30g kókuszzsír olvasztva
- 50g étcsoki darabolva
- 0,5 dl víz/tej
- 1csipet sütőpor


Elkészítés:

1. Előkészítjük a hozzávalókat: Zabpelyhet és xilitet/eritritet ledaráljuk, diót és étcsokit felaprítjuk, kókuszzsírt felolvasztjuk.

2. Az összes hozzávalót egy tálban jó alaposan összekeverjük.

3. Szilikonos őzgerinc formában (24x14cm) vagy sütőpapírral bélelt őzgerinc formában, esetleg a legkisebb tepsiben (kb. 3cm magas legyen a tészta) 160fokon 15-20percig kisütjük. 

TIPP: sütés előtt akár egy kis aprított diót még szórhatunk a tetejére.

4. A brownie-t vanília fagyival szokták tálalni, viszont szénhidrátcsökkentés szempontjából jobb, ha valamilyen cukormentes lekvárt vagy leturmixolt gyümölcsöt választunk. 

Én magozott mirelit meggyet turmixoltam le öntetnek.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése