1. A tésztához:
- 4 tojás
- 3ek natúr kakaópor
- 1ek burgonya- vagy kukorica
keményítő
- édesítő ízlés szerint (por
alapú, kb 3-4ek)
2. A krémhez:
- 500g túró
- 4-5 ek natúr joghurt vagy
tejföl
- édesítő ízlés szerint (lehet
por alapú vagy folyékony)
TIPP: a natúr joghurt/tejföl lehet több is, a
lényeg, hogy ne legyen folyékony állagú a krém, viszont célunk a túró
szárazságának csökkentése. +1: megbolondítható egy kis folyékony vanília
aromával, kókuszreszelékkel vagy akár citrommal ;)
•
Elkészítés:
1. Tészta:
- tojásokat szétválasztani
- fehérjét felverni
- sárgáját a kakaóval, édesítővel
és a keményítővel összekeverni
- a felvert fehérjét 3
részletben, kis adagonként hozzákeverni a kakaós masszához
- kb 200fokon 10-12 percig
sütőpapíron elegyengetve kisütni.
2. Krém: egyszerűen csak
összekeverni minden hozzávalót.
Ha elkészült a tészta,
kettévágjuk, majd megkenjük a krémmel és a tészta másik felét ráterítjük a tetejére.
Miután hűtőben kihűlt, lehet szeletelni!
Nekem 12 szelet jött ki ebből a
szimpla adagból.
Vigyázat! Gyorsan fogy, ezért
érdemes dupla adaggal kezdeni! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése