2017. március 30., csütörtök

Almás zabmuffin




Hozzávalók:

- 200g zabliszt/ darált zabpehely
- 2db nagy alma kimagozva
- 4 tojás
- 100g olvasztott vaj/ kókuszzsír
- 1/2 cs sütőpor
- édesítő ízlés szerint
- tej/ natúr joghurt/ tejföl ( amennyit felvesz, kb 1dl)
- 1-2 ek natúr kakaópor

TIPP: felturbózható még étcsokival, mazsolával, fahéjjal, rumaromával, dióval, banánnal :)
Kakaó-érzékenyeknek a kakaópor természetesen elhagyható.

Elkészítés:

Nagyon egyszerűen az összes hozzávalót beleöntjük egy tálba, az almákat kb.1cm-es kockákra feldaraboljuk, szintén hozzákeverjük. Annyi tejet/ natúr joghurtot/ tejfölt adunk hozzá, amíg egy enyhén ragacsos állagot el nem érünk.
Szilikonos muffinformákba evőkanállal kiadagoljuk, majd 15 percig kb. 180-200 fokon (vagy nagy lángon) megsütjük.

TIPP: ha nem külön álló szilikonos formáid vannak, érdemes megvárni, amíg kihűl, ugyanis melegen beleragad, elszakad a muffin kiszedéskor! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése