2018. augusztus 17., péntek

Sajttorta


Hozzávalók (18-21cm átmérőjű tortaformához):
Tésztához:
100g darált zabpehely
50g apró szemű zabpehely
50g kókuszzsír/vaj
1ek xili/eritrit/más édesítő (lehet több)

Krémhez:
250g zsírszegény túró
2dl görög/natúr joghurt
4-5 evőkanál édesítő (lehet több)
3ek kukorica keményítő
3 egész tojás
1 késhegynyi vaníliapor/pár csepp van.aroma

Tetejére: meggy, eper, barack
TIPP1: még finomabb ízkavalkádot érhetünk el, ha a krémbe is rakunk gyümölcsöt először csak a krém felét öntjük rá a tésztára, majd mehet bele az apróra vágott gyümölcs és erre pedig a maradék krém!
TIPP2: cukormentes dzsemmet is lehet használni hozzá!

Elkészítés:
1.    A zabpelyhet, a darált zabot, az édesítőt és az olvasztott kókuszzsírt/vajat egy tálban összekeverjük, majd a tortaforma aljába egyenletesen elosztva belenyomkodjuk. Az a lényeg, hogy jó alaposan keverjük össze, hogy az egészet átjárja a kókuszzsír, mert akkor fog szépen összetapadni és nem fog morzsálódni szeleteléskor.
2.   A krém hozzávalóit egy tálba öntjük és botmixerrel homogén állagúra turmixoljuk, majd ezt is a tortaformába öntöttem.
3.   TIPP1:még finomabb ízkavalkádot érhetünk el, ha a krémbe is rakunk gyümölcsöt először csak a krém felét öntjük rá a tésztára, majd mehet bele az apróra vágott gyümölcs és erre pedig a maradék krém!
4.   TIPP2: cukormentes dzsemmet is lehet használni hozzá!
5.   160 fokon sütjük 30 percig ill. ha szépen barnul már a teteje, ki lehet venni a sütőből.
6.    Érdemes kihűteni, mert csak utána lehet szépen szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése