●Hozzávalók
(18-21cm átmérőjű tortaformához):
→Tésztához:
100g
darált zabpehely
50g
apró szemű zabpehely
50g
kókuszzsír/vaj
1ek
xili/eritrit/más édesítő (lehet több)
→Krémhez:
250g
zsírszegény túró
2dl
görög/natúr joghurt
4-5
evőkanál édesítő (lehet több)
3ek
kukorica keményítő
3
egész tojás
1
késhegynyi vaníliapor/pár csepp van.aroma
→Tetejére: meggy, eper, barack
TIPP1: még finomabb ízkavalkádot
érhetünk el, ha a krémbe is rakunk gyümölcsöt →
először csak a krém felét öntjük rá a tésztára, majd mehet bele az apróra
vágott gyümölcs és erre pedig a maradék krém!
TIPP2: cukormentes dzsemmet is
lehet használni hozzá!
●Elkészítés:
1. A zabpelyhet, a darált
zabot, az édesítőt és az olvasztott kókuszzsírt/vajat egy tálban összekeverjük,
majd a tortaforma aljába egyenletesen elosztva belenyomkodjuk. Az a lényeg,
hogy jó alaposan keverjük össze, hogy az egészet átjárja a kókuszzsír, mert
akkor fog szépen összetapadni és nem fog morzsálódni szeleteléskor.
2. A krém hozzávalóit egy
tálba öntjük és botmixerrel homogén állagúra turmixoljuk, majd ezt is a
tortaformába öntöttem.
3. TIPP1:még finomabb ízkavalkádot
érhetünk el, ha a krémbe is rakunk gyümölcsöt →
először csak a krém felét öntjük rá a tésztára, majd mehet bele az apróra
vágott gyümölcs és erre pedig a maradék krém!
4. TIPP2: cukormentes
dzsemmet is lehet használni hozzá!
5. 160 fokon sütjük 30 percig
ill. ha szépen barnul már a teteje, ki lehet venni a sütőből.
6. Érdemes kihűteni, mert csak utána lehet szépen
szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése