2018. augusztus 6., hétfő

Csokis-banános muffin


Hozzávalók: (6-7db nagy muffinhoz)
 
- 2db közepes érett banán
- 110g rozsliszt
- 60ml olvasztott kókuzszsír/vaj
- 1db tojás
- 2ek holland/cicás kakaópor
- 1kk szódabikarbóna
- 1kk fahéj
- 70g tört étcsoki (min.70% kakaótartalommal, ízlés szerint lehet több/kevesebb)
- édesítő ízlés szerint (lehetőleg természetes)

TIPP: ha van lehetőség 3-4 banánnal dolgozni, akkor a krémes állag fokozása miatt megéri többet beletörni!

Megjegyzés: finomabb ízt érhetünk el, ha valóban érett banánnal dolgozunk, nem zöld vagy citromsárga éretlen félével, hisz annak még nem igazán van banán íze!


Elkészítés:

1. A muffin formákat papír kapszlival kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

2. A banánokat villával alaposan összetörjük és szépen sorban mehet bele a többi hozzávaló.

3. 180fokon 15-20 percig sütjük, ill.fogpiszkálós próbával ellenőrizzük! 

Ebből az adagból 6-7db nagyobb muffin jön ki, ezért érdemes mindjárt duplázni… tuti el fog fogyni! ;)

4. A tetejére csepegtethetünk olvasztott étcsokit vagy pasztillát, viszont ha 2-3 órán belül nem kerül tálalásra, akkor a banánt nem ajánlom díszítésre, mert megbarnul (nálam is csak a kép kedvéért került rá!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése