● Hozzávalók: (6-7db nagy muffinhoz)
- 110g
rozsliszt
- 60ml olvasztott
kókuzszsír/vaj
- 1db
tojás
- 2ek
holland/cicás kakaópor
- 1kk
szódabikarbóna
- 1kk
fahéj
- 70g
tört étcsoki (min.70% kakaótartalommal, ízlés szerint lehet több/kevesebb)
-
édesítő ízlés szerint (lehetőleg természetes)
TIPP:
ha van lehetőség 3-4 banánnal dolgozni, akkor a krémes állag fokozása miatt
megéri többet beletörni!
Megjegyzés:
finomabb ízt érhetünk el, ha valóban érett banánnal dolgozunk, nem zöld vagy
citromsárga éretlen félével, hisz annak még nem igazán van banán íze!
● Elkészítés:
1. A
muffin formákat papír kapszlival kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
2. A
banánokat villával alaposan összetörjük és szépen sorban mehet bele a többi
hozzávaló.
3.
180fokon 15-20 percig sütjük, ill.fogpiszkálós próbával ellenőrizzük!
Ebből
az adagból 6-7db nagyobb muffin jön ki, ezért érdemes mindjárt duplázni… tuti
el fog fogyni! ;)
4. A
tetejére csepegtethetünk olvasztott étcsokit vagy pasztillát, viszont ha 2-3
órán belül nem kerül tálalásra, akkor a banánt nem ajánlom díszítésre, mert
megbarnul (nálam is csak a kép kedvéért került rá!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése