● Hozzávalók:
5 ek víz
3 ek
eritrit/xilit
7 ek zabpehelyliszt
(darált zabpehely)
1tk sütőpor
4-500g
magozott meggy/cseresznye vagy más gyümölcs
● Elkészítés:
1.
A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját az eritrittel robotgéppel
habosra verjük, majd szintén robotgéppel hozzákeverjük a vizet, és a zablisztet.
2.
A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a
masszához.
3.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (vagy nagy méretű tortaformába) öntjük,
elsimítjuk, rászórjuk a meggyet és 180 fokos előmelegített sütőben 12 perc
alatt készre sütjük!
4.
Készíthetünk mellé öntetet natúr joghurtból és édesítőből vagy
meglocsolhatjuk magas kakaótartalmú olvasztott étcsokival, esetleg főzhetünk a tetejére cukormentes pudingot, krémet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése