2018. június 26., kedd

Gyümölcsös (meggyes) piskóta

 
● Hozzávalók:

5 tojás
5 ek víz
3 ek eritrit/xilit 
7 ek zabpehelyliszt (darált zabpehely)
1tk sütőpor
4-500g magozott meggy/cseresznye vagy más gyümölcs

● Elkészítés:

1.   A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját az eritrittel robotgéppel habosra verjük, majd szintén robotgéppel hozzákeverjük a vizet, és a zablisztet.

2.   A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a masszához.

3.   Sütőpapírral bélelt tepsibe (vagy nagy méretű tortaformába) öntjük, elsimítjuk, rászórjuk a meggyet és 180 fokos előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük!

4.   Készíthetünk mellé öntetet natúr joghurtból és édesítőből vagy meglocsolhatjuk magas kakaótartalmú olvasztott étcsokival, esetleg főzhetünk a tetejére cukormentes pudingot, krémet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése