● Hozzávalók:
(4személynek 2-2gombócnyi mennyiséghez)
- 300g bogyós gyümölcs
- 400g görög joghurt
- 2ek édesítő ( nálam folyékony stevia) - elhagyható!
- Ízesíthető még kockára vágott étcsokival, kókuszreszelékkel, gyümölcsdarabokkal.
TIPP: ha mirelit gyümölccsel dolgozunk,
akkor hamarabb elérhetjük a fagyi állagot, ami azt jelenti, hogy 3 órás fagyás
helyett elég neki 1-1,5 óra!
● Elkészítés:
1.
A joghurtot a gyümölccsel és az
édesítővel botmixer segítségével homogén állagúvá keverjük, majd ízlés szerint
ízesíthetjük még étcsokival, gyümölcsdarabokkal.
2.
A masszát egy lapos műanyag dobozba
öntve a tetejét is díszíthetjük gyümölccsel, kókusszal.
3.
Attól függően, hogy friss vagy mirelit
gyümölcsöt használtunk, 1-3 órára fagyasztóba rakjuk!
4.
Tálalás előtt min.10perccel érdemes
kivenni, hogy kicsit engedjen és kanalazható legyen!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése