2018. június 19., kedd

Gyümölcsfagyi


Hozzávalók: 
(4személynek 2-2gombócnyi mennyiséghez)

  • 300g bogyós gyümölcs 
  • 400g görög joghurt 
  • 2ek édesítő ( nálam folyékony stevia) - elhagyható!
  • Ízesíthető még kockára vágott étcsokival, kókuszreszelékkel, gyümölcsdarabokkal.
TIPP: ha mirelit gyümölccsel dolgozunk, akkor hamarabb elérhetjük a fagyi állagot, ami azt jelenti, hogy 3 órás fagyás helyett elég neki 1-1,5 óra! 

Elkészítés: 
1.    A joghurtot a gyümölccsel és az édesítővel botmixer segítségével homogén állagúvá keverjük, majd ízlés szerint ízesíthetjük még étcsokival, gyümölcsdarabokkal.
2.   A masszát egy lapos műanyag dobozba öntve a tetejét is díszíthetjük gyümölccsel, kókusszal.
3.   Attól függően, hogy friss vagy mirelit gyümölcsöt használtunk, 1-3 órára fagyasztóba rakjuk! 
4.   Tálalás előtt min.10perccel érdemes kivenni, hogy kicsit engedjen és kanalazható legyen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése