● Hozzávalók:
- 110g kókuszliszt (darált kókuszreszelék is megfelel)
- 100g kókuszzsír olvasztva (teavaj is jó →
így nem lesz laktózmentes!)
- 8 tojás
- 4ek xilit/eritrit
porítva (lehet más édesítő is)
- 1tk sütőpor
- ízlés szerint meggy vagy
más bogyós gyümölcs (min.1bögrényi)
- ízlés szerint étcsoki a
tetejére (2csík)
● Elkészítés:
1.
A darált kókuszreszeléket,
az édesítőt, a sütőport és az olvasztott kókuszzsírt összekeverjük.
2.
A tojásokat egyesével
beletörve hozzákeverjük.
3.
Egy közepes tepsit
sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, majd belenyomkodjuk a
gyümölcsöket. TIPP: „csokis szájúak” akár étcsoki darabokat is nyomkodhatnak
bele!
4.
180fokon 20 percig készre
sütjük.
5.
A végén gőz fölött
porcelán tálban kis lángon felolvasztott étcsokival meglocsoljuk.
TIPP: ha nagyobb tepsibe gyümölcs nélkül készíted el, egy
ideális szánhidrátcsökkentett sütialap lehet!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése