2018. március 3., szombat

Kókuszpiskóta



Hozzávalók:
 
-       110g kókuszliszt (darált kókuszreszelék is megfelel)
-       100g kókuszzsír olvasztva (teavaj is jó így nem lesz laktózmentes!)
-       8 tojás
-       4ek xilit/eritrit porítva (lehet más édesítő is)
-       1tk sütőpor
-       ízlés szerint meggy vagy más bogyós gyümölcs (min.1bögrényi)
-       ízlés szerint étcsoki a tetejére (2csík)


Elkészítés:

1.    A darált kókuszreszeléket, az édesítőt, a sütőport és az olvasztott kókuszzsírt összekeverjük.

2.   A tojásokat egyesével beletörve hozzákeverjük.

3.   Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, majd belenyomkodjuk a gyümölcsöket. TIPP: „csokis szájúak” akár étcsoki darabokat is nyomkodhatnak bele!

4.   180fokon 20 percig készre sütjük.

5.   A végén gőz fölött porcelán tálban kis lángon felolvasztott étcsokival meglocsoljuk.

TIPP: ha nagyobb tepsibe gyümölcs nélkül készíted el, egy ideális szánhidrátcsökkentett sütialap lehet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése