●
Hozzávalók:
-400g
főtt cékla
-3
nagyobb tojás
-100g
kókuszliszt/darált kókuszreszelék
-2ek
holland kakaó/cicás kakaó
-100g
vaj
-200g
étcsoki (74% kakaótartalom)
-édesítő
ízlés szerint
●
Elkészítés:
- A főtt céklát botmixerrel alaposan pürésítjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és az édesítőt. Kézi habverővel habosra keverjük.
- A kókuszlisztet összekeverjük a holland kakaóporral és a céklás krémhez keverjük.
- Az étcsokit és a vajat felkockázva egy cseréptányérban olvasztó (defrost) programon mikróban 5 perc alatt felolvasztjuk vagy tűzhelyen gőz fölött, majd hozzákeverjük a masszához.
- Kivajazott, rozs vagy zabliszttel meghintett 20x30cm-es tepsiben 180fokon 25 percig sütjük. (Nem ajánlott itt sütőpapírt használni, mert a lágy tészta csak beleragadna!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése