2019. január 6., vasárnap

Brownie (céklás)


Hozzávalók:
 
-400g főtt cékla
-3 nagyobb tojás
-100g kókuszliszt/darált kókuszreszelék 
-2ek holland kakaó/cicás kakaó 
-100g vaj
-200g étcsoki (74% kakaótartalom)
-édesítő ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A főtt céklát botmixerrel alaposan pürésítjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és az édesítőt. Kézi habverővel habosra keverjük.
  2. A kókuszlisztet összekeverjük a holland kakaóporral és a céklás krémhez keverjük.
  3. Az étcsokit és a vajat felkockázva egy cseréptányérban olvasztó (defrost) programon mikróban 5 perc alatt felolvasztjuk vagy tűzhelyen gőz fölött, majd hozzákeverjük a masszához. 
  4. Kivajazott, rozs vagy zabliszttel meghintett 20x30cm-es tepsiben 180fokon 25 percig sütjük. (Nem ajánlott itt sütőpapírt használni, mert a lágy tészta csak beleragadna!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése