-5-10 tojás
attól függően, hogy mennyire szeretnéd tojásosra
-1nagy
(kb. 400-500g méretű) v 2 kisebb cékla
-3ek
görög joghurt
-1közepes
fej vöröshagyma
-2ek
citromlé
-só és
petreszelyemzöld (szárított is lehet) ízlés szerint
● Elkészítés:
1. A
tojásokat és a meghámozott, felkockázott céklát megfőzzük, majd hideg vízben
lehűtjük.
2. Ha a
mellékelt kép szerint céklakrémmel töltött tojásokat szeretnél készíteni, akkor
a fehérjét nem használod fel a krémhez, egyébként igen! Ez esetben csak ketté
vágod és kiskanállal kikaparod a sárgáját.
3. A
vöröshagymát és a tojásokat felkockázzuk. A főtt céklát a főtt tojásokkal, a
görög joghurttal, vöröshagymával, fűszerekkel és a citromlével botmixerrel
felaprítjuk, homogén állagúvá keverjük.
4.
Kóstolás után ha szükséges tovább ízesíthetjük sóval vagy citromlével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése