2019. január 6., vasárnap

Céklakrém (tojásos)


Hozzávalók:
 
-5-10 tojás attól függően, hogy mennyire szeretnéd tojásosra
-1nagy (kb. 400-500g méretű) v 2 kisebb cékla
-3ek görög joghurt
-1közepes fej vöröshagyma
-2ek citromlé
-só és petreszelyemzöld (szárított is lehet) ízlés szerint


Elkészítés:

1. A tojásokat és a meghámozott, felkockázott céklát megfőzzük, majd hideg vízben lehűtjük.
2. Ha a mellékelt kép szerint céklakrémmel töltött tojásokat szeretnél készíteni, akkor a fehérjét nem használod fel a krémhez, egyébként igen! Ez esetben csak ketté vágod és kiskanállal kikaparod a sárgáját.
3. A vöröshagymát és a tojásokat felkockázzuk. A főtt céklát a főtt tojásokkal, a görög joghurttal, vöröshagymával, fűszerekkel és a citromlével botmixerrel felaprítjuk, homogén állagúvá keverjük.
4. Kóstolás után ha szükséges tovább ízesíthetjük sóval vagy citromlével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése