●Hozzávalók: (25db-hoz)
200g cukormentes háztartási keksz
200g dió
7ek cukormentes baracklekvár (kb.170g)
édesÍtő ha kell (én nem raktam bele)
Mázhoz:
1tábla étcsoki (60-70%-os)
1ek (repce)olaj
+ darált dió a díszítéshez (kb. ½ marék)
●Elkészítés:
1.
A kekszet és a diót
aprítógépben felaprítjuk, majd a baracklekvárt hozzáadva alaposan összegyúrjuk.
2.
A masszából diónyi
nagyságú golyókat formálunk és 30 percre hűtőbe rakjuk.
3.
A tábla csokit egy
cseréptálba összetörjük, hozzáadjuk az olajat és lassú tűzön gőz fölött
megolvasztjuk.
4.
A golyókat villa
segítségével meghempergetjük az olvasztott étcsokiban és sütőpapírral bélelt
tálcára tesszük, közben pedig minden golyót megszórunk darált dióval.
5.
Végül hűtőbe rakjuk, míg a
csoki meg nem szilárdul!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése