2018. október 17., szerda

Madártej szelet/torta


Hozzávalók:
 
1. Tésztához:
- 8 tojásfehérje
- 8ek eritrit/xilit
- 8ek liszt (nálam 4ek rozsliszt és 4ek zabkorpa volt)
- 1tk sütőpor

2. Krémhez:
- 8 tojássárgája
- 4ek eritrit/xilit
- 4ek zabliszt/darált zabpehely
- 4dl tej
- pár csepp vanília aroma
- 180g vaj
(- 3-4ek kókuszreszelékkel feldobható a krém).

3. Habos réteg:
- 3dl cukormentes növényi habtejszín
- ½ cs habfixáló
- ízlés szerinti porított cukorhelyettesítő


Elkészítés:

1. A tojásfehérjét a cukorhelyettesítővel kemény habbá verjük, majd hozzákeverve a lisztet és a sütőport. Nagy méretű tepsiben vagy 27cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformában elegyengetve 180fokon kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűlt, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt.

2. A vajon kívül a krém hozzávalóiból krémet főzünk, majd mikor a krém már langyosra hűlt, a vajat (és ha szükséges további édesítés, akkor az édesítőt… valamint a kókuszreszeléket) hozzáadva összeturmixoljuk. Ezután a krémet egyenletesen a tésztára kenjük.

3. A növényi habtejszínt kemény habbá verjük, közben édesítjük és hozzáadjuk a habfixálót, végül megkenjük vele a torta/süti tetejét (és oldalát).

4. Díszítésként használható natúr kakaópor (rászitálva), reszelt étcsoki vagy akár szeletelt mandula is.

5. Néhány órát érdemes hűtőben tartani, hogy a tészta kellően megpuhuljon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése