Elöljáróban
annyit, hogy ha nem szereted a túrót vagy épp a meggyet, akkor elkészítheted
csak az egyik féle töltelékkel, viszont, akkor valamivel többet kell (kb. dupla
mennyiséget) rakni bele!
● Hozzávalók:
- 150g
zabpehely darálva
-
2tojás
- 150g
natúr joghurt
- 250g
túró
- +3ek
natúr joghurt
-
édesítő ízlés szerint
- meggy
ízlés szerint (mirelit magozott meggy kiengedve, lecsepegtetve)
- pici
víz, ha kell (kb.0,5dl)
- kókuszzsír/vaj
a kenéshez+kis darált zabpehely
● Elkészítés:
1. A
tojásokat ketté választjuk, a sárgájába belekeverjük a natúr joghurtot és az
édesítőt (nekem 4ek darált eritrit kellett, de lehet több ízlés szerint), majd
hozzá keverjük a darált zabpelyhet. (ha túl sűrű, azaz összeáll, akkor pici
vízzel lazíthatjuk).
2.
Ezután a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a tésztába keverjük.
3. A
túrót 3ek natúr joghurttal villával összetörve krémesre keverjük és ízlés
szerinti mennyiségű édesítővel ízesítjük.
4. Egy
kisebb tespsit, őzgerinc formát, vagy pite formát kis zsiradékkal kikenünk és
megszórjuk zabliszttel – kivéve, ha van szilikonos formánk -, majd a tészta felét beleöntve szépen
elegyengetjük benne.
5. A
tésztára mehet a túró, azután a meggy és végül a maradék tésztát is rákanalazva
szépen elkenjük rajta.
6.
180fokos sütőben 20-25 percig aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése