2018. április 6., péntek

Meggyes-túrós pite

Elöljáróban annyit, hogy ha nem szereted a túrót vagy épp a meggyet, akkor elkészítheted csak az egyik féle töltelékkel, viszont, akkor valamivel többet kell (kb. dupla mennyiséget) rakni bele!
 
Hozzávalók:

- 150g zabpehely darálva
- 2tojás
- 150g natúr joghurt
- 250g túró
- +3ek natúr joghurt
- édesítő ízlés szerint
- meggy ízlés szerint (mirelit magozott meggy kiengedve, lecsepegtetve)
- pici víz, ha kell (kb.0,5dl)
- kókuszzsír/vaj a kenéshez+kis darált zabpehely


Elkészítés:

1. A tojásokat ketté választjuk, a sárgájába belekeverjük a natúr joghurtot és az édesítőt (nekem 4ek darált eritrit kellett, de lehet több ízlés szerint), majd hozzá keverjük a darált zabpelyhet. (ha túl sűrű, azaz összeáll, akkor pici vízzel lazíthatjuk).

2. Ezután a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a tésztába keverjük.

3. A túrót 3ek natúr joghurttal villával összetörve krémesre keverjük és ízlés szerinti mennyiségű édesítővel ízesítjük. 

4. Egy kisebb tespsit, őzgerinc formát, vagy pite formát kis zsiradékkal kikenünk és megszórjuk zabliszttel – kivéve, ha van szilikonos formánk -,  majd a tészta felét beleöntve szépen elegyengetjük benne.

5. A tésztára mehet a túró, azután a meggy és végül a maradék tésztát is rákanalazva szépen elkenjük rajta.

6. 180fokos sütőben 20-25 percig aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése